- Norsun har fått mer i statsstøtte enn gründer og eier Alf Bjørseth har betalt i formuesskatt, sier Trond Giske til Dagens Næringsliv.

Norsun-gründer Alf Bjørseth skrev i DN mandag at formuesskatten gir "groteske utslag". Han har i perioden 2007-2012 betalt 25 millioner i formuesskatt som følge av investeringene i solenergibedriften Norsun.

Les mer: - Formuesskatten har drevet meg til randen av emigrering

Nå slår Trond Giske tilbake: Han mener det er spesielt at Bjørseth klager på formuesskatt på 25 millioner kroner. Bedriften har nemlig fått mer enn 40 millioner i statsstøtte, ifølge Giske.

- At det er akkurat denne bedriften som klager, er litt spesielt. For Norsun har fått titalls millioner i bidrag og støtte, sier Giske og presenterer en oversikt over støtten.

Dette har Norsun fått i støtte:
Over Kommunal- og regionaldepartementets ordning med distriktsrettet investeringstilskudd ble det tildelt 30 millioner kroner i 2006 til delfinansiering av Norsuns fabrikk i Årdal for produksjon av monokrystallinske silisiumwafere for solindustrien.

Gjennom Næringsdepartementets miljøteknologiordning ble selskapet tildelt 11,5 millioner kroner i mai 2012 til utvikling av ny teknologi for intelligent kontroll av silisium enkrystallvekst.

Altså utgjør statsstøtten til bedriften 41,5 millioner.

I tillegg har et statlig selskap oppført og eier industribygget Norsun holder til i.

Økt bunnfradrag
- Det hadde sikkert vært flott for mange bedrifter og eiere å slippe å betale skatt. Men det er nå en gang sånn at statsbudsjettet har både en inntekts- og en utgiftsside, sier Trond Giske til DN.

Finansminister Sigbjørn Johnsen mener økt bunnfradrag er en mulighhet for å redusere skadelige effekter av formuesskatten. Han vedgår at formuesskatten kan ramme bedrifter i oppstartingsfasen.

- Uten å kommentere tall og størrelser, vil jeg si at økt bunnfradrag absolutt er en mulighet, sier Johnsen til DN.

Les også: Aksjestrateg tror det snart er investorenes tur til å blø for DNB

<b>Frykter slutten på billige penger</b>

<b>- Han vil være der han tjener mest mulig penger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.