Norsk Tippings tidligere sjef Reidar Nordby jr. granskes av Riksrevisjonen etter at kontrakter for 1 milliard kroner gikk til et selskap som ledes av en nær venn av ham.

Utfallet av den hemmelige granskingen skal ifølge VG ha vært så alvorlig at riksrevisor Jørgen Kosmo i desember anmodet Stortinget om å utsette en høring om Norsk Tipping i kontrollkomiteen som var planlagt nå i januar.

Norsk Tipping har fått frist til tirsdag med å svare på en lang rekke spørsmål fra kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) om Nordbys embetsførsel fram til han måtte gå i 2007, skriver avisen.

Bryllup, så kontrakt
Både Nordby jr. og Hans Vigmostad bekrefter at de er venner. Blant annet var eks-tippesjefen i bryllupet til Vigmostad og Nordbys daværende sekretær i 2003.

Vigmostad var da toppsjef i spilleautomatleverandøren Essnet, og eide 5,5 prosent i selskapet.

Etter bryllupet fikk Essnet kontrakter på leveranser av spilleautomater til Norsk Tipping til en samlet verdi på 1 milliard kroner, alt etter anbudsrunder og med styrets godkjenning.

Nordby sier til VG at regelverket ble fulgt til punkt og prikke, og at Norsk Tippings styre og administrasjon la til grunn at vennskapet mellom ham og Vigmostad ikke kunne være til hinder for at Essnet fikk oppdraget når Essnet var best.

Utvidet gransking
Riksrevisjonen la fram en rapport om Norsk Tipping i sommer, og Nordby sier til VG at han ikke har vært kjent med den utvidede granskingen.

Riksrevisor Kosmo opplyser at det kommer tilleggsopplysninger om få uker. Norsk Tippings nye styreleder Lars Sponheim skal også være orientert, men sier i en tekstmelding til VG at han ikke har anledning til å kommentere saken.

Reidar Nordby jr og Hans Vigmostad er i dag partnere i et spillselskap med konto i Sveits, der det heter på nettsidene at formålet er å skape «maksimum suksess» for operatører og tilbydere i spillindustrien.

Se relasjonene mellom Nordby jr og Vigmostad på DN.no og Proffs nye tjeneste Korteste vei.


Les også:

Tippetopp går: - Vi må komme til bunns i dette

Forlik i tippe-saken

Hard refs av Norsk Tipping


På studietur med Norsk Tipping til Las Vegas

Tippesjefen går etter snusk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.