- Mye av den nye regjeringens politikk vil handle om helse og samferdsel. På begge områder tror jeg den nye regjeringen vil ta nye organisatoriske grep, sier NHH-professor og Høyrepolitiker Victor Norman til DN.no.

Han tror den nye regjeringen vil bruke mer penger enn de rødgrønne gjorde på helse, og samferdsel.

- Den vil også være opptatt av å vise at sosialt ansvar er ikke er forbeholdt venstresiden. Jeg tror derfor vi vil se økt innsats for å bekjempe fattigdom, sier professoren.

Ikke så viktig med departementene
- Hvilke departementer vil Høyre gå etter i en regjering?

- Høyre har jo først og fremst statsministeren. Hvilke departementer de vil gå for utover dette tror jeg ikke er så viktig. Jeg tror Høyre vil være mer opptatt av regjeringsplattformen enn av sammensetningen av regjeringen, sier Norman.

Før valget gjorde Siv Jensen det klart at hun ønsker seg Finansdepartementet og Nærings- og handelsdepartementet. Norman vil ikke si sikkert om han tror Jensen vil få viljen sin, men er ikke fremmed for at det kan skje.

Ansvarlig politikk
- Jeg tror ikke den økonomiske politikken kommer til å endre seg spesielt mye under den borgelige regjeringen, men det vil nok bli en litt annen balanse mellom det offentlige og det private, sier professor Victor Norman.

Han tror også at vi vil se et litt lavere skatte- og avgiftsnivå enn tidligere.

- Private bedrifter som ligger i grenseland mot det offentlige vil bli en vekstnæring. Den nye regjeringen vil åpne mer for private selskaper i den offentlige tjenestesektoren, sier Norman.

Videre påpeker han at handlingsregelen etter all sannsynlighet vil bli opprettholdt, og at det dermed ikke kommer til å brukes mye mer av oljepengene.

- Høyre kommer til å være opptatt av å stå som garantist for en ansvarlig økonomisk politikk. Jeg tror det kan bli vanskelige forhandlinger med Frp om oljepengene, sier Norman.

Han er likevel trygg på at de to partene vil komme til en enighet, og at det ikke vil bli noen store utslag i oljepengebruken.

Les også:
Dette blir regjeringens første jobb
Slik blir Norge med Erna som sjef
Hagen er endelig kvitt «sosialistene» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.