- Nå er nesten alt klart, i alle fall det politiske grunnlaget for en ny regjering utgått av Høyre og Frp, sier Høyre-leder Erna Solberg på pressekonferansen på Sundvolden mandag kveld.



- Vi har gått gjennom område for område. Hvilke løsninger trenger Norge nå? Det viktigste har ikke vært å finne en balanse mellom Høyre og Fremskrittspartiet, men å finne de løsningene som Norge som land trenger i årene fremover. Det er først og fremst det en regjering skal gjøre, ha blikket på de utfordringene et land står overfor, sier Solberg.

Sammen med Frp-leder Siv Jensen legger hun fram en regjeringsplattform som består av 75 sider.

Solberg forteller at partiene har blitt enige om åtte satsningsområder - eller hovedprosjekter - for de neste fire årene. Disse er:

  • Å styrke norsk konkurransekraft
  • Avbyråkratisering
  • Høyrere utdanning og forskning
  • Trygghet i hverdagen og styrket beredskap
  • Samferdsel
  • Helse og omsorg
  • Et sterkere sosialt sikkerhetsnett
  • Levende lokaldemokrati

- Det handler om å gjennomføre tiltak som gjør Norge til et bedre land å bo i. Denne plattformen er en god oppskrift, sier Jensen.

- Vår hånd på rattet skal merkes av alle, legger hun til.

Handlingsregelen til grunn
Solberg startet presentasjonen med å understreke at det å styrke norsk konkurransekraft og sikre norske arbeidsplasser har førsteprioritet. Solberg viser til at det å redusere skattene samt å ha et skattesystem som gjør at det lønner seg å jobbe er et viktig ledd i dette arbeidet.

Hun er lover også at den nye regjeringen skal føre en økonomisk politikk som sikrer velferden for fremtidige generasjoner.

- Handlingsregelen ligger til grunn for denne regjeringens arbeid, sier Høyre-lederen.

- Vi skal styre etter et langsiktig generasjonsperspektiv. Det er viktig å ikke bare styre godt på kort sikt, men også på lang sikt. Derfor er det viktig for denne regjeringen å investere for framtiden og bidra til at våre barn i årene som kommer kan arve et samfunn med like god velferd som vi har, sier Solberg.

- God erklæring
Høyre og Fremskrittspartiet har siden tirsdag i forrige uke jobbet med å utforme dokumentet som legger grunnlaget for Norges nye politikk for de neste fire årene. Partienes stortingsrepresentanter har brukt mandag ettermiddag til å gå gjennom regjeringserklæringen.

- Vi har vært opptatt av å finne løsninger, og jeg synes det er en veldig god erklæring, sa Solberg før presentasjonen mandag kveld.

Frp-leder Siv Jensen sier at det politiske grunnlaget ble enstemmig godkjent av partirepresentantene mandag.

Les hele den politiske plattformen her.

Mest lest på DN.no i dag:
Dødelig miks dreper verdenshavene
Ekstreme utslag
Husbanken tom for penger: - Nå stanses boligprosjekter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.