Tirsdag uttalte finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) til Dagens Næringsliv at formuesskatten har svakheter.

Onsdag nekter han å svare på spørsmål om det kan bli aktuelt å kutte i den mye omdiskuterte skatten.

- Vi ser at formuesskatten har enkelte sider som er nødvendig å forbedre, men konkret i tall og størrelser har jeg ikke tenkt til å si noe om, sier Johnsen DN.no.

- Større sammenheng
Mens Johnsen holder kortene tett til brystet, la Ola Borten Moe igår frem Senterpartiets forslag for neste stortingsperiode. Partiet vil fjerne formuesskatten for en halv million nordmenn ved å tredoble bunnfradraget.

- Bør ikke finansministeren også ha et svar på dette før valget?

- Nei, det som er viktig er at slike ting normalt hører budsjettet til, svarer Johnsen.

- Tror du ikke velgerne vil ha et svar?

- Nei, jeg tror det er viktig å holde fast ved at dette er noe som må sees i en større sammenheng, sier han og tilføyer:

- Det som for så vidt er kjent, er at vi vil foreslå en økning i formuesverdien på sekundærboliger. Nå skal det først og fremst brukes til å finansiere en lavere bedriftsskattesats. I det videre arbeidet med formuesskatten vil vi selvfølgelig vurdere bunnfradraget.

- Grunnlag for fortsettelse
Johnsen er mer opptatt av å fremheve det Regjeringen allerede har gjort av endringer. Han tror velgerne vil huske dette når de går til valgurnene.

- Vi har forbedret formuesskatten siden 2005, noe som har ført til både økt bunnfradrag og en kraftig forbedring av fordelingseffekten, sier finansministeren.

- Folk har sett at vi har klart å forbedre formuesskatten og jeg mener det er grunnlag for å fortsette det. Noe mer konkret her kommer jeg ikke til å si før 14. oktober (Statsbudsjettet 2014 legges frem, red.anm), sier han

Les mer: -Formuesskatten har svakheter

Les også:
Vil redusere formuesskatten
- Jeg måtte lese Giskes uttalelser et par ganger
- Statsstøtten større enn formuesskatten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.