LO-leder Roar Flåthen er åpen for å fjerne deler av formuesskatten. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er også på gli i spørsmålet.

Landets næringslivstopper har i mange år ivret for å få fjernet den lite populære formuesskatten, men i minst like mange år har LO-leder Roar Flåthen stått steilt i mot.

Nå skriver VG at både Flåthen og Stoltenberg er på gli i saken.

– Det er ikke til å komme fra at en del eiere i små og mellomstore bedrifter må ta ut mer i utbytte enn normalt for å betale formuesskatten. Jeg er åpen for å ta en utredning på om formuesskatten på arbeidende kapital kan fjernes, sier Flåthen til VG.

- Aldri avvist å gjøre noe med formuesskatten
Han understreker at en slik endring må skje uten at statens inntekter svekkes eller at rikfolk får mindre skatt. Det er også uaktuelt å gå for ordninger som rammer vanlige lønnsmottagere.

Statsminister Jens Stoltenberg er mer skeptisk enn Flåthen, men er også villig til å se på saken med nye øyne.

– Vi har aldri avvist å gjøre noe med formuesskatten. Vi har gjort store endringer med den allerede, og vi vil vurdere den når vi nå skal evaluere skattereformen, sier Stoltenberg.

NHO-sjef John G. Bernander kaller Flåthens kursendring for «spennende og gledelig».

Les også: Giske står fast på skatteforslag

<b>Hagen skamroser Giskes utspill</b>

Godtar mer skatt dersom formuesskatten fjernes


- Nå skal vi stramme inn!
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.