Det blir en ørliten innstramming i pengebruken i statsbudsjettet for 2011. Regjeringen vil bruke 128 milliarder kroner, 7,4 milliarder kroner mer enn handlingsregelen, ifølge NRK.

Statsbudsjettet kommer ikke før klokken ti, men allerede tidlig tirsdag morgen begynner altså tallene å lekke ut. Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) varsler et stramt statsbudsjett, men med flere overraskelser.

– Det blir et stramt budsjett. Jeg har levert mange gode budsjetter, og det blir et godt budsjett i dag også. Budsjettet er sterkt preget av en rødgrønn regjering, og det er jeg glad for, sier Johnsen til NTB tirsdag morgen.

– Alltid skuffelse
Finansministeren vil ikke røpe noe mer om innholdet i budsjettet enn det de siste dagenes lekkasjer allerede har avslørt.

<b>Her er budsjettlekkasjene</b>

– Dere får vente til klokken ti. Det kommer helt sikkert flere overraskelser, mange kommer til å være fornøyde, men det er også alltid noen som blir skuffet, sa Johnsen til pressen som møtte ham utenfor hans bolig på Frogner i Oslo.

Også en liten delegasjon fra Rød Ungdom hadde tatt turen til byens vestkant for å forære finansministeren et belte med oppfordring om å stramme inn livreimen på budsjettet til forsvarsminister Grete Faremo. Det ville ikke Johnsen love, men beltet tok han med seg sammen med den berømte kofferten, som ble plassert i bagasjerommet på bilen.

– Her ligger den tryggest, sa Johnsen før han satte seg i bilen.

Solid støtte
Johnsen kan ta med seg en fersk meningsmåling som gir ham solid støtte blant befolkningen.

Hele 44 prosent av de spurte i en meningsmåling mener at Sigbjørn Johnsen gjør en god jobb som finansminister, skriver Dagbladet. Bare 6 prosent mener han gjør en dårlig jobb, mens 37 prosent beskriver innsatsen som middelmådig.

Les også: Venter hopp i bensinprisen

<b>Her er budsjettlekkasjene</b>

<b>Næringslivet: Vil ha galskap fra regjeringen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.