I Norge garanteres bankinnskudd opp til 2 millioner kroner per innskyter per bank. I EU er garantien på 100.000 euro. Nå diskuterer EU-systemet en overgangsordning for Norge, der historiske innskudd innen en viss dato kan beholde gjeldende dekningsnivå i fem år fra direktivet trer i kraft.

– Vi kan ikke lukke øynene for den diskusjonen som faktisk skjer i EU, sa finansminister Siv Jensen i Stortingets spørretime onsdag.

Hun viste til et brev hun nylig har sendt til dem som deltar i EU-forhandlingene, der hun understreker at den nye regjeringen fullt ut støtter den forrige regjeringens arbeid i denne saken. Finansministeren er motstander av et skille mellom historiske og nye innskudd, og hevder en slik deling i praksis være umulig å innføre.

– I brevet tar jeg også til orde for at en eventuell overgangsperiode må gjøres mye lengre enn fem år. Etter de siste direktivutkast vi er kjent med, opererer EU selv med overgangsregler fram til 2027. Det er først da at EU selv kan snakke om harmoniserte regler i EU, framholder Jensen.

Les også:
- Bønder vil få økt skatt
Siv Jensen: - Ingen unnskyldning for renteoppgang
Bedrifter må betale mer - og du får mindre (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.