Snorre Valen så lenge ut til å bli gjenvalgt fra Sør-Trøndelag, men han røk ut i fintellingen tirsdag. I stedet ser det ut til at SV får inn Anne Kolstad fra Nord-Trøndelag på utjevningsmandat. SV har dermed fortsatt sju representanter.

Kommunal- og regionaldepartementet opplyser til Trønder-Avisa at prognosene fortsatt kan endre seg. De håper å ha den endelige sammensetningen av Stortinget klar tirsdag kveld, men opplyser at det også kan være uavklart helt til onsdag.

To bergensere
SV har mistet fire av sine elleve representanter i årets stortingsvalg og står igjen med en stortingsgruppe på sju representanter. Fem av disse kom inn på utjevningsmandater.

To bergensere, Audun Lysbakken (Hordaland) og Heikki Eidsvoll Holmås (Oslo), er de eneste SV-erne med distriktsmandater.

SV-veteranen Hallgeir Langeland mister sin plass etter at kun 3,3 prosent stemte på SV i Rogaland. Han ble innvalgt på Stortinget fra Rogaland første gang i 1997 og har sittet på Stortinget i 16 år.

Stortingets visepresident Akhtar Chaudhry, som har møtt som vararepresentant på Stortinget siden 2007, går også ut etter at han tapte nominasjonskampen i Oslo.

Nye i nord
I Akershus berget partiets parlamentariske leder Bård Vegar Solhjell så vidt sin plass. I Finnmark fikk SV 5,2 prosent av stemmene, og det sikrer tidligere statssekretær for Audun Lysbakken, Kirsti Bergstø, stortingsplass for første gang.

Alf Egil Holmelid mister sin plass for SV i Vest-Agder, der partiet kun fikk en oppslutning på 2,6 prosent. Karin Andersen berget sitt SV-mandat fra Hedmark og fylkesleder i Troms SV, Torgeir Knag Fylkesnes, kommer inn for første gang.

Les også:
Slik blir Norge med Erna som sjef
- Det var sjokktall - igjen!
Dette blir regjeringens første jobb
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.