Den digitale betalingstjenesten Valyou legges ned. Det opplyser selskapet på sine nettsider torsdag.

«Bakgrunnen for beslutningen er at man ikke har fått den ønskede veksten i kundeopptak, og at utrullingstakten av nye terminaler i butikkene har vært for lav. Det har heller ikke lykkes å engasjere det nødvendige antallet banker og mobiloperatører i løsningen», heter det i meldingen på nettsiden.

Tjenesten eies av DNB (42,5 prosent), Telenor (42,5 prosent) og Sparebank 1 (15 prosent).

Eksisterende valyoubrukere vil kunne betale med Valyou frem til 30. november. Da stenges applikasjonen, opplyses det.

Valyou er en betalingstjeneste der mobiltelefonen blir brukt som en lommebok. Selve betalingen foregår ved at man holder telefonen inntil en betalingsterminal i stedet for å bruke et ordinært betalingskort i terminalen.

All informasjonen som ligger i smartbrikken på et betalingskort legges i stedet inn på telefonen. Tjenesten ligner andre, internasjonale tjenester som Apple Pay og Android Pay.

«Vi i Valyou er overbevist om at denne type mobilbetalingsløsninger er fremtiden, og at Valyou er bygget på en av de mest brukervennlige og
fremtidsrettede teknologiene. At andre sentrale aktører i mobilbransjen som Apple og Samsung har valgt samme tekniske plattform viser at vi har
jobbet i riktig retning. Likevel må vi akseptere at vi er for tidlig ute i forhold til markedet, og avvikling av virksomheten blir konsekvensen.
Det til tross for at brukerne har vært fornøyde med løsningen», heter det i meldingen torsdag.

Følg markedsutviklingen i DN Direkte(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

ECB rører ikke renten

Bekrefter nedbemanning i VG

Raskere enn mange sportsbiler

Undersøker flere motorer for juks

Se DNTV: Bli med på høstjakten under vann

Bli med på høstjakten under vann
Se fridykkerveteran og undervannsjeger Børje Møster jage stortorsken i Fosnstraumen.
02:48
Publisert: