SAS Gruppen fikk et resultat før skatt på 276 millioner svenske kroner i tredje kvartal 2011, mot et resultat på -1.024 millioner kroner i samme periode året før.

Det opplyser selskapet i en melding tirsdag.

Ifølge estimater SME Direkt har innhentet var det i gjennomsnitt ventet et resultat før skatt på 394 millioner svenske kroner i tredje kvartal.

Les: Slik blir «nye» SAS

Ferdig med røde tall
Etter å ha levert blodrøde tall i lang tid, leverte endelig SAS en kvartalsrapport i pluss i andre kvartal i år. Selskapet leverte fortsatt på plussiden også dette kvartalet, men noe lavere enn ventet. SAS-sjef Rickard Gustafson har tidligere gått ut og sagt at SAS skal få overskudd i 2011.

Selskapet venter fremdeles et positivt resultat før skatt for helåret 2011, men presiserer nå at det resultatet ventes å bli "marginalt" positivt. Anslaget om et marginalt positivt resultat for helåret er forutsatt at ingenting uforutsett skjer.

Selskapet skriver at prognosen for året fortsatt gjelder, men peker på at forutsetningene har forverret seg.

- SAS har vært gjennom en tøff tid. Ledelsen, eiere og ansatte har vist ansvar og vilje til å gjøre endinger, og å skape muligheter for en lys fremtid, sa han til Dagens Næringsliv tidligere i år.

- Men utfordringene øker framover, sier konsernsjef Rickard Gustafson i en kommentar til kvartalsrapporten.

I fjerde kvartal ventes en økende press på yielden og RASK som følge av usikkerheten i den globale økonomiske utviklingen. Enhetskostnaden for kvartalet er på linje med foregående år.

Flybrenselprisene ligger fortsatt på et høyt nivå på rundt 1.000 dollar per tonn.

Dyrere omstrukturering
Selskapet hadde restruktureringskostnader på 41 millioner svenske kroner i kvartalet, mot ventet 23 millioner svenske kroner.

EBITDAR før engangseffekter ble 1.268 millioner svenske kroner, mot 1.486 millioner svenske kroner i samme periode året før. Det var ventet EBITDAR på 1.380 millioner svenske kroner.

Les: SAS løsner båndene til sitt økonomiske mareritt

Driftsresultatet i kvartalet ble 500 millioner svenske kroner (-488), mot ventet 556 millioner svenske kroner. Omsetningen var 10.616 millioner kroner (10.690), mens den på forhånd var ventet til 11.109 millioner svenske kroner.

Selskapet har iverksatt tiltak for å bedre lønnsomheten fra Blue 1 ved å redusere rutetilbudet og ved å introdusere kostnadsreduserende tiltak.

Flyr flere
SAS Gruppen hadde en oppgang i passasjertrafikken (RPK) på 2,6 prosent i oktober 2011 sammenlignet med samme måned i 2010. Scandinavian Airlines hadde isolert sett en oppgang i RPK på 4,4 prosent i samme periode.

2,577 millioner passasjerer fløy med SAS i oktober, en økning på 3,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Kabinfaktoren var ned 0,5 prosentpoeng til 75,0 prosent, mens kapasiteten målt i ASK var opp 3,3 prosent.Les mer:
SAS flyr flere

<b>Slik skal SAS unngå nye tap</b>
SAS tror på overskudd i 2011
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.