Singapore-reder Idan Ofer har besluttet å kansellere en kapitalinnhenting på i alt 1,2 milliarder kroner i det norske markedet til sin tankskipsatsning Quantum Crude Tankers (QCT).

Rederen mener det norske investormarkedet ikke er villig til å betale nok, og skylder på stemningen i markedet.

«Tilbudet traff et ufordelaktig markedsklima, inkludert en rekke konkurrerende transaksjoner, som har gjort investorene prissensitive. QCT er uvillig til å utstede aksjer under det indikerte intervallet, noe som vil medføre en rabatt i forhold til selskapets flåte», heter det i begrunnelsen fra Quantum.

Israelske Idan Ofer er en av verdens 250 rikeste personer, og god for rundt seks milliarder dollar, ifølge Forbes. Han er også hovedaksjonær i riggselskapet Pacific Drilling, som hans avdøde far og Israels rikeste person, Sammy Ofer, hentet inn nær fire milliarder kroner til i Norge i 2011, og mer til i 2012.

Les også:
Riking ber om norske milliarder
Rikingfamilie ber om nye milliarder
Rikingfamilie tar norske milliarder til New York

Nysatsningen Quantum Crude Tankers startet med elleve råoljetankere og har som mål å bygge en flåte på 20 enheter i løpet av to til fire år. Ofer uttalte til DN i forrige uke at timingen for et nytt tankrederi var ideell. Han viste at det ventes økt etterspørsel etter råolje og endrede transportmønstre som krever lengre seilingsdistanser.

Ofer har hatt meglerhusene RS Platou Markets, Pareto Securities og DNB Markets til å hjelpe seg med å overbevise norske investorer denne uken, men altså ikke lyktes. I tillegg bistår ABN Amro og ING.

Planen har vært å hente 200 millioner dollar i forkant av at rederiet tas opp til notering i gråmarkedet, på OTC-listen, i Oslo. Tross den lunkne interessen, ligger planene fast.

«QCT har uansett til hensikt å levere på sine vekstrategier som planlagt med intern finansiering og vil vurdere en børsnotering på et senere tidspunkt», heter det.

Les også:
Burger King klar til å spise seg inn på markedet  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.