Bergen Groups Rosenberg-verft i Stavanger har inngått avtale om å kunne bruke 400 indiske ingeniører de neste fire årene.

Avtalen med indiske selskapet ITC Infotech ble signert tirsdag, skriver Stavanger Aftenblad. Målet for Rosenberg-verftet er å stå bedre rustet i konkurransen om totalkontrakter som inkluderer ingeniørtjenester.

– Markedet for utbygginger og ombygginger i oljeindustrien er i klar bedring. Derfor må vi også sikre oss tilgang til store nok ingeniørressurser, sier Rosenberg-sjef Kristin Færøvik.

-Penger å spare
Hun legger ikke skjul på at det er penger å spare på å hente inn ingeniører, men sier selskapet også vil bygge videre på de ressursene som er på Buøy i Stavanger.

– Vi utvikler også dette miljøet, som nå omfatter nær 140 ingeniører. Men samtidig er det vanskelig å rekruttere nok kvalifiserte ingeniører i Norge. Dette er spesielt vanskelig i Stavanger-området, hvor konkurransen om ingeniørene er hard.

Rosenberg har til sammen rundt 600 ansatte i Stavanger.

Les også: Finn en ingeniør - få vervepremie

<b>Håver inn ingeniører fra Island</b>

<b>Desperate etter ingeniører </b>


<b>Hjelper desperate bedrifter</b>

<b>- For kresne!</b>

- Nå driter de i om du jobber åtte timer dagen eller ei, bare kvaliteten er god nok


- Norsk økonomi ved et vendepunkt

<b>Syv megatrender som vil prege deg</b>

<b>De største farene for norsk økonomi: - Gjeldskrise og inflasjonsfrykt. Og alt det vi ikke vet</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.