Vinmonopolet åpner ren ølbutikk

Tekst

Seks gode flasker blant Vinmonopolets øl-nyheter i spesialbutikkene. Foto: Sigurd Fandango

- Denne satsningen er et svar på vårt monopolansvar for øl over 4,7 prosent.

Vinmonopolet ønsker å gjøre med øl, noe av det samme som de har gjort med vin i Vinmonopolets syv spesialbutikker. Men ulikt spesialbutikkene, vil ølbutikken som snart kommer på plass et eller annet sted i Oslo, utelukkende tilby et spisset utvalg av sterkøl.

Smaker øl uten alkohol godt? Les Smaks store test av lettøl og alkoholfritt øl.

- Det stemmer at vi ser etter et lokale sentralt i Oslo for etablering av det nye ølkonseptet. I mitt hode er en slik butikk maks 150-200 kvm, og den skal kun bestå av spennende ølsorter, sier Geir Moseter, Vinmonopolets direktør for innkjøp og vareforsyning.

- Vi skal på befaring i slutten av neste uke, men det har vist seg vanskelig finne egnede lokaler på gateplan. Men når lokalet er på plass - vil det gå fort, forsikrer Moseter.

Øl-laboratorium

- Konseptet blir en ytterliggere tilspissing av det som i dag eksisterer i Vinmonopolets butikk i Bankkvartalet i Trondheim og i Sandnes hvor det er en ‹‹shop in shop›› - butikk for øl. Det nye konseptet har vært diskutert en god stund allerede, og er ment som et laboratorium der vi kan lese trender som senere kan videreføres til andre Pol, sier Moseter.

Ølbutikken vil ha et rullerende utvalg med så hyppige lanseringer som over hode mulig. Det vil si øl som er ferskvare og småbatcher som ellers sjeldent kommer på markedet.

- Tanken er å vise frem bredden der ute, det er jo en minst like stor bredde av øl som med vin. Vinmonopolet har ett monopolansvar for øl over 4,7%, og denne satsningen er ett svar på dette. Det foreligger ikke planer om andre egne ølbutikker, men både Trondheim og Sandnes har jo allerede spesialbutikker for øl, men da integrert i vanlig butikk, sier Geir Moseter.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her