Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Dette er en perfekt soppsuppe

Tekst
Björn Svenssons kantarell- og champignonsuppe. Foto: Sune Eriksen

Björn Svenssons kantarell- og champignonsuppe. Foto: Sune Eriksen

Det mener Björn Svensson. Her får du oppskriften.

- Nå får du tak i kantareller overalt. Og når du rensker dem dukker det alltid opp bløte biter som ikke egner seg til steking. De lager du suppe av, forteller Björn Svensson.

Den tidligere Fauna-sjefen har tatt pause fra restaurantkjøret, men fortsetter å smelle sammen raske retter for Smaks lesere. Og nå er det høstvarer som gjelder. Denne suppen smaker virkelig av høst. Men heller ikke for mye. Svensson bruker nemlig ikke bare kantareller i suppen.

- Hvis du bare bruker kantareller blir det fort ganske intenst og ‹‹limete››, da må du bruke mye fløte, men det er jo ikke akkurat sunt. Jeg sper heller med champignon, en av mine favorittsopper, en sopp som også er tilgjengelig året rundt, sier Svensson.

For å få suppen helt fin må den kjøres i blender. Svensson steker noen fine kantareller som topping og pynter med rå skiver av champignon og stekt brød.

- Det beste med denne suppen er at du verken trenger kjøtt, fisk, brød eller noe annet ved siden av. Den er mettende, sier Björn Svensson.

-
+

Kantarell- og champignonsuppe

  • 200 gKantareller
  • 200 gChampignon
  • 0.5 stkKepaløk
  • 1 stkHvitløksfedd
  • 0.5 dlTørr hvitvin
  • 1 dlFløte
  • 2 dlHelmelk
  • Karse

Fres løk og hvitløk i nøytral olje og litt smør.  Ha i soppen, stek det godt, tilsett all veske, kok i fem min. Kjør fin i blender. Smak til med salt. Hvis du har kyllingkraft kan du bytte ut litt av melken med dette.

Topp suppen med noen stekte kantaraller og skiver av rå champignon. På forhånd kan du rive opp noe gammel brød som du freser i smør. Topp også suppen med litt av dette, samt litt revet comte, eller annen tilsvarende ost. 

Se flere raske middagsoppskrifter fra Björn Svensson her: Bjørn Svenssons mat på 20 minutter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.