Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Konjakkhuset Giboin lager årgangskonjakker helt uten tilsetninger. De slippes ikke på markedet før de er 20 år gamle.

Konjakkhuset Giboin lager årgangskonjakker helt uten tilsetninger. De slippes ikke på markedet før de er 20 år gamle.

Årgangskonjakk trues av klimaendringer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

I Cognacs minste område fokuserer brødrene Giboin på årganger. Men klimaendringene skaper utfordringer.

– Vi er en håndverksprodusent og vi ønsker å forbli en håndverksprodusent, sier Pierre-Louis Giboin.

I en region kjent for store og sterke merkenavn er Giboin en liten familieprodusent som er helt selvstendig i utviklingen av eget merke. Seks kilometer nord for Cognac by lager Pierre-Louis Giboin og broren Theo årgangskonjakker helt uten tilsetninger.