Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Trine Wiik Lehmann har testet 35 av de 50 whiskynyhetene i Polets novemberslipp.

Trine Wiik Lehmann har testet 35 av de 50 whiskynyhetene i Polets novemberslipp.

Gjør et whiskykupp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Torsdag morgen er det tid for årets store whiskyslipp og det er mulig å gjøre noen skikkelig gode kjøp.

Skottland er størst når Vinmonopolet for tredje gang holder sitt store whiskyslipp nå på torsdag. Hele 32 av de 50 produktene som lanseres er skotske whiskyer, og det er også de skotske som ruver på toppen av listen med ett japansk unntak.

DN har testet 35 av whiskyene som lanseres og har plukket ut de beste flaskene. Fra den skotske øya Arran kommer Arran The Explorers Series Lochranza Castle 21 YO som er whiskyen som gjør det best i test. Den har vært lagret på oloroso sherryfat og ettermodnet på amontilladofat, noe som gir den en flott fruktighet med et godt preg av sherry.

Skotsk whisky er fortsatt det beste, men japanske Chichibu hevder seg godt.

Skotsk whisky er fortsatt det beste, men japanske Chichibu hevder seg godt.

Japansk jubileum

Eneste utfordrer til de skotske i toppen er japanske Chichibu The Peated 2018. Den viser med klarhet hvorfor japansk whisky er så ettertraktet og fremstår svært konsentrert og fruktig. 2018 lanseringen markerer destilleriets 10-årsjubileum.

Det kommer kun 36 flasker av Glenfarclas The Family Casks 1997 til Norge og den er det verdt å stå i kø for. Det familiedrevne destilleriet leverer igjen en kompleks og konsentrert whisky med rund og behagelig munnfølelse tross høy alkohol.

Vær tidlig ute

Whiskyene blir fordelt på spesialpolene Aker Brygge, Valkendorfs gate, Hamar, Sandnes Kvadrat, CC-Vest, Sandefjord, Valentinlyst og Tromsø Langnes. Noen vil også være tilgjengelig via nettbutikken. De fleste whiskyene kommer i svært begrenset antall, så den som vil sikre seg en flaske til jul må være tidlig ute.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.