Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bryggerikjempe vil kjøpe hovedkonkurrenten

Tekst
Produkter fra de to konkurrentene Anheuser-Busch Inbev og SAB Miller som snart kan havne i samme selskap. Foto:  Scott Olson/Getty Images/

Produkter fra de to konkurrentene Anheuser-Busch Inbev og SAB Miller som snart kan havne i samme selskap. Foto: Scott Olson/Getty Images/

Anheuser-Busch Inbev vurderer å legge inn bud på SAB Miller.

Bryggerikonsernet Anheuser-Busch Inbev undersøker mulighetene for å kjøpe konkurrenten SABMiller, skriver Financial Times onsdag.

Bryggerigrupperingene er henholdsvis verdens største og nest største.

SABMiller bekrefter i en melding at det er blitt varslet om at AB Inbev har intensjoner om å legge inn et bud på selskapet.

En eventuell sammenslåing av de to bryggeriselskapene vil skape et selskap som har en anslått børsverdi på rundt 250 milliarder dollar, ifølge FT.

Anheuser-Busch Inbev er verdens største ølprodusent med en andel på nær 21 prosent av markedet. SAB Miller har på sin side i underkant av ti prosent av verdensmarkedet.

Les også: Zombie-selskaper på endeløs vandring i Sør-Korea

WWF-rapport: – Det står dårlig til med havene

- Det er helt ekstremt. Jeg hadde 91 personer på listen

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her besvimer BMW-sjefen på scenen: