Fransk champagne-gigant starter produksjon i England

Tekst
Taittinger kjøper jordområder sørøst i England for å starte produksjon av musserende vin. Foto: Reuters / NTB scanpix

Taittinger kjøper jordområder sørøst i England for å starte produksjon av musserende vin. Foto: Reuters / NTB scanpix

Den franske champagne-produsenten Taittinger skal starte produksjon av musserende vin i Kent sørøst i England.

Den kalkholdige jorden i Kent er utmerket for å produsere kvalitetsvin i det stadig mildere britiske klimaet som følge av global oppvarming, opplyser Taittinger.

Sør-England har de siste årene fått stadig flere vinprodusenter, men for en generasjon siden fantes det ingen kommersiell vinproduksjon der.

Pierre-Emmanuel Taittinger opplyser at selskapet hans sammen med den britiske distributøren Hatch Mansfield skal kjøpe 69 hektar med jord nær Canterbury til en prislapp på mellom 53 og 66 millioner kroner.

Mellom 30 og 40 hektar skal beplantes med vinranker som gir druer av typen Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, og den første innhøstingen er planlagt om tre-fire år.

Deretter skal de første flaskene ut på markedet innen sju-åtte år, opplyser han.

Taittinger har fra før produksjon av musserende vin i USA. Det er ventet at selskapet vil få konkurranse på britisk jord der andre franske champagneprodusenter som LVMH, Pernod Ricard og Laurent Perrier vurderer å kjøpe produksjonsområder sør i England.

 

Les også: Pensjonstap på 200 milliarder kroner

Spår oljeprisen tilbake til bunn-nivå fra 2008

DNB Markets med ferske prognoser: Dette koster én euro om tre måneder

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hvordan lykkes som gründer?

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner