Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Michelin-mat for øynene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karima Furuseth publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Redzepis historie. «My Perfect Storm» er regissert av Pierre Deschamps. Filmen vises under Eurodok i Oslo 29. mars–2. april.

Redzepis historie. «My Perfect Storm» er regissert av Pierre Deschamps. Filmen vises under Eurodok i Oslo 29. mars–2. april.

Stjernerestauranten Noma er nedlagt, men lever videre i «My Perfect Storm».

Den danske stjernerestauranten Noma har servert siste måltid, og den genierklærte kokken René Redzepi har dratt med hele besetningen til Mexico for å drive popup-restaurant. Sanseapparatet kan imidlertid fortsatt få et møte med Noma – men en får bare se, ikke spise.

Dokumentarfilmen «My Perfect Storm» er en rags to riches-fortelling som starter med at 25 år gamle Redzepi i 2003 får tilbud om å leie et anonymt murbygg i Christianshavn i den danske hovedstaden. Deretter får man se hvordan han med sin nordiske vri revolusjonerte moderne kokkekunst.

Fakta: «My Perfect Storm»

Dokumentarfilm om den danske stjernerestauranten Noma og kokk René Redzepi.

Regissert av Pierre Deschamps.

Filmen vises under Eurodok i Oslo 29. mars–2. april.

Den suksessrike protagonisten i «My Perfect Storm» er heldigvis ikke helt feilfri. I 2013 serverte Noma et uforglemmelig måltid til 63 gjester som fikk norovirus på asjetten – eller spysyke om du vil. Filmen – som vises på Eurodok i Oslo – dokumenterer dramaet i kjølvannet av skandalen: Selv verdens beste restaurant får maten i retur av og til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.