Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Tre gode grunner til å fyre opp grillen

Tekst
Vindruer Foto:

Vindruer Foto:

Grillet kjøtt kan bli et festmåltid med riktig vin. Tre druer er som skapt for sommerens grillefest.

Det kan være en utfordring å finne riktig vin til grillet kjøtt. Krydrede marinader, røykaromaer og svidde grillskorper. Nøkkelen til suksess finner du i rikelig fruktsødme og strukturerte tanniner.

En drue som på sitt beste inneholder alle de riktige elementene - er den californiske zinfandel-druen. Produsenter som Seghesio og Ravenswood lager begge viner som gir mye grillvin for pengene.

Les også:Slik tilbereder du perfekt biff.

De sødmefulle og saftige australske shiraz-vinene fungerer ekstra godt når kjøttet er godt krydret. Men det finnes også andre sider av shiraz. Luke Lambert i Yarra Valley er en del av bevegelsen som fronter et friskere utrykk av druen. Crudo Shiraz 2013 er den beste årgangen den unge vinprodusenten så langt har laget, og vinen passer perfekt til lette retter av grillet kjøtt.

Se hvordan du unngår de største grill-tabbene.

Argentinsk malbec er en annen drue som gjør seg godt til grillet kjøtt med sin gode tanninstruktur og syre. Vinen Carrascal fra produsenten Weinert, er år ut og år inn blant Polets aller beste kjøp i basislisten. 2010-årgangen er intet unntak.

Lei av kjøtt?Se her hvordan du griller hel fisk.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.