Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Juleranet på Lorry

Tekst
Lorry har blant landets mest sjarmerende restaurantlokaler, og en av landets største private samlinger av utstoppede dyr. Foto: Sigurd Fandango

Lorry har blant landets mest sjarmerende restaurantlokaler, og en av landets største private samlinger av utstoppede dyr. Foto: Sigurd Fandango

Svindyrt pinnekjøtt, fraværende servitører og iskalde ribbeskiver. Restauranthuset Lorry har sett langt bedre dager.

Det var en travel førjulsformiddag i krysset Hegdehaugsveien/Parkveien. Vi hadde satt oss i en av båsene med navn etter serveringsinstitusjonens mange stamgjester. Tøyduk med flekker og smuler fra forrige måltid, levende lys og tre typer sennep i vel skitne glass. Det var duket for julelunsj blant utstoppede dyr, krimskrams og akevittskålende lutefiskelskere i hvite skjorter og grått hår.

Fakta: Lorry

Lorry

Parkveien 12 Oslo
Telefon: 22 69 69 04

www.lorry.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★
Miljø: ★★★★★
Service/Effektivitet: ★★
Pris: ★★
Totalt: 15

Arrogant klassiker

- Kommer det noen snart? undret Pepper, like før en av de to kvinnelige servitørene som var på vakt denne fredags formiddagen – kastet to laminerte menyer mot bordet ved inngangsdøren i forbifarten. Menyene skled over rødvinsflekker og stoppet i den talgdekkede lysestaken. Det er kanskje viktig å holde tempoet oppe i julestria, men noen velkommende ord hadde ikke vært å forakte.

Ti minutter senere kommer den hastende servitørens kollega.

- Hva vil dere ha?

 

Tøff tone
 

Høflighet, godsnakk og smisking med gjestene er tydeligvis ikke de forklekledde Lorry-servitørenes sterke side. Heller ikke nå rett før jul. Her er det rett frem og hard tone.

- Skal dette være en slags form for sjarmerende arroganse, undret Pepper?

Lunsjmenyen på Lorry bestod av norske juleklassikere og mindre juleinspirerte retter som hamburger og clubsandwich. Pepper valgte pinnekjøtt-tallerken og Salt gikk for ribbesmørbrød.

- Hun virker jo helt fraværende, sa Salt usikker på om servitøren hadde fått med seg bestillingen.  Salt fikk rett.

10 minutter senere:

- Hva var det dere skulle ha igjen?

Cola-flasker deiset ned på duken med samme kjærlighet som frisbee-menyene. Like etterpå sitter plutselig Salt med blekt ansikt og ser ned på noen knusktørre ribbeskiver.

Lorrys ribbesmørbrød. Foto: Sigurd Fandango

Lorrys ribbesmørbrød. Foto: Sigurd Fandango

- Men kjenn på tallerkenen da. Den er jo iskald!

- Sikkert mekket sammen i morges og plassert på kjølerommet dekket med klingfilm for å spare tid.

Brødskiven var god. Resten katastrofe. Sammen med de kalde ribbeskivene, lå rødbetesalat mistenkelig lik den fra Denja, vassen sylteagurk, tomater og rødløk. Det er lurt å bruke ribberestene fra gårdagens middag til smørbrød dagen derpå. Men da må det gjøres med en viss dose kjærlighet. Denne var kald og følelsesløs. 

Les også:Sinte servitører med lavt blodsukker ødela julestemningen på Theatercaféen.

Elghodet med kongeblikk over bordene mot Hegdehaugsveien kikket ned på oss med triste og tåkete øyne. Som om den ville fortelle noe.  En advarsel? Et rop om hjelp?

Triste pinner

- Har du lyst på mer mat?

Spørsmålet kom etter at vi for lengst hadde drukket opp brusen, og Pepper var forsynt med sin nå halvspiste pinnekjøtt-tallerken.

- Nei takk!

Lorrys pinnekjøtt-tallerken koster 498 kroner inkludert påfyll. Foto: Sigurd Fandango

Lorrys pinnekjøtt-tallerken koster 498 kroner inkludert påfyll. Foto: Sigurd Fandango

Det finnes grenser for hvor mye tørt og seigt pinnekjøtt, kornete kålrabistabbe tilsmakt harskt pinnekjøtt-fett som limer seg fast i ganen, helt grei vossakorv og en skål akseptable mandelpoteter nok til seks personer – man gidder å spise. For 498 kroner føltes det som et iskaldt ran og et kvelertak på julestemningen.

- Hva tror du de gjør med alle potetene etterpå? spurte Salt.

Bordet ble ryddet og vi ble sittende tomme i blikket, uten spørsmål om vi ville ha dessert eller noe mer å drikke. Tilbudet om kaffe kom et kvarter senere. Da var det for sent. Hun kviknet imidlertid litt, servitøren. Det var i løpet av de få sekundene før vi fikk kortterminalen sammen med instruksjon om å taste inn totalbeløpet etterfulgt av OK.

Dette holder ikke, Lorry. Legendene om kulturelitens fylleslag og sjelfulle vegger dekket av alskens kunst og tilfeldigheter er ikke lenger et trekkplaster når maten som serveres er laget uten hjerte og servert av noen som tydeligvis ikke ønsker å være på jobb.

Én time og 20 minutt senere dro vi tilbake til arbeid. Da hadde vi betalt 777 kroner for et totalt mislykket forsøk på skaffe oss selv litt julestemning.

- Tror du kantinen fortsatt er åpen? spurte Salt

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.