Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Pizzaen på Highland Lodge på Geilo parkerer alle de andre skinkepizzaene våre anmeldere har testet før.

Pizzaen på Highland Lodge på Geilo parkerer alle de andre skinkepizzaene våre anmeldere har testet før.

Finnes Norges beste pizza på Geilo?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det er i hvert fall det Highland Lodges pizzeria og bakeri reklamerer med på veggen utenfor.

– Fallhøyden er jo unektelig stor når man skriver på veggen utenfor at her får du Norges beste pizza, sier Pepper på vei inn i varmen fra et snødekket fortau.

Beliggende kloss i riksvei 7 igjennom Geilo er det lett å stoppe på Highland bakeri og pizzeria, enten for et nystekt brød, deres berømte kanelboller eller pizza selvfølgelig. Sistnevnte var grunnen til at Salt og Pepper hadde tatt turen.

Historisk høyfjellsgrunn

Det var skotten Bernhard O'Connor, eier av Highland Hotel på Jersey Island som bygget Highland Hotel på Geilo. På folkemunne var navnet lenge «Høggland». Den offisielle åpningen av Highland Hotel fant sted St. Hansaften 1963. Siden den gang har hotellet hatt flere eiere, men i 2005 kjøpte nåværende eier, Pål G. Gundersen hotellet.

I 2013 gikk det gjennom en massiv forvandlingsprosess, som gjorde det tradisjonsrike hotellet om til et moderne lodge med interiør av Anemone Wille Våge. I dag er rommene bygd om til leiligheter. I første etasje finner du bakeri og pizzeria som er åpent fra 07 til 21.

Fakta: Highland Lodge bakeri og pizzeria

Lienvegen 11, 3580 Geilo
highland.no
Telefon: 32 09 61 00

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★★
Service: ★★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 21

Ved inngangen sto det en skokk med veloppdragne og lydige irske settere, og inne i det lunt og mørkt innredede store lokalet var gjestene kledd som om at de kom rett fra en reklame for Amundsen og Woolland. I dype stoler satt stamgjester og høylytte bergensere med barn ikledd årets siste phenixkolleksjon. Og lengst inne i kroken satt medlemmer av kongefamilien.

En ung og hyggelig servitør som ikke hadde tatt bryet med å ta av seg vinylhanskene fortalte Salt og Pepper at de kunne sette seg hvor de ville, og kom raskt med menyer. Som inneholdt både pizza og hamburgere.

19

– Kanskje jeg skal gå for en burger, sa Pepper. Det er jo en lakmustest.

Og da hadde ikke Salt noe annet valg enn å bestille pizza, siden det var grunnen til at de var der i utgangspunktet.

Høy burger og tynn pizza

Men Salt nøyde seg ikke bare med én pizza, men to. En klassiker med skinke og én velkjent og spicy variant, som på de fleste pizzamenyer rundt om i landet heter diavole.

– Kanskje vi kan ta et slag mens vi venter på maten, sa Pepper og kikket bort på biljardbordet som står midt i lokalet. Det er noe raust over det når et spisested velger å bruke en del av plassen på et stort biljardbord. Bord og stoler hadde vel vært mer lønnsomt.

Men de trengte ikke vente lenge, for noen minutter senere stor en skyhøy burger på bordet. Med et lass med bacon, stekt løk, rucola og toppet med en hel portobellosopp. Akkompagnert med lubne potetbåter.

Highland Resort på Geilo.

Highland Resort på Geilo.

– Et noe uvanlig tilbehør på en burger, men det funker, sa Pepper. Og burgeren den er perfekt stekt. Den er saftig, men selv om det er mye tilbehør så passer alt god sammen. Potetbåtene derimot mangler litt kjærlighet.

Og pizzaen skuffet heller ikke. Med en syltynn og sprø bunn toppet med rikelig med italiensk og nylig oppskåret prosciutto cotto, og ikke minst en søt og delikat tomatsaus i bunn.

– Dette var uvanlig og virkelig mye og god skinke på en pizza i Norge. Den parkerer alle de andre skinkepizzaene vi har testet før, sa Salt.

Diavola-pizzaen var derimot i det snille hjørnet toppet med chorizo og spansk paprika og med gode brune oliven.

– Den kunne med fordel hatt mer chili, men de skal ha kudos for valg av gode råvarer til toppingen.

Med hele lunsjen unnagjort på 40 minutter og til en prislapp på 743 kroner for to pizza, en mettende burger og to mineralvann, har Highland innfridd både når det gjelder mat, effektivitet og pris.

– Vanskelig å si at noe er Norges beste pizza, når vi ikke har smakt alle. Men at de er en av de aller beste? Ja, absolutt, sa Salt på vei ut i kulden igjen.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.