Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Bedre enn Peppe's men langt fra Italia

Tekst
Foto
Villa Paradiso er blitt en pizzainstitusjon på Grünerløkka i Oslo

Villa Paradiso er blitt en pizzainstitusjon på Grünerløkka i Oslo

Sprø bunn og fyldig saus? Da må du lenger enn til pizzaen på Villa Paradiso.

Salt sto ved inngangen til Villa Paradisos uteservering på Grünerløkka i håp om å få et bord. Men servitøren som var på vei derfra, enset ikke sin potensielle gjest - snarere tvert imot måtte Salt ta et skritt til siden for ikke å bli gått på.

Fakta: Villa Paradiso

Olaf Ryes plass 8, Oslo
Telefon 22 35 40 60
www.villaparadiso.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★★
Service/Effektivitet: ★★★
Pris: ★★★★
20 poeng

Sjarmerende sted, understekt pizza

Villa Paradiso på Grünerløkka er nesten blitt en institusjon på Grünerløkka med sin rustikk-kitschy italienske stil, sine steinovnsbakte pizzaer og familievennlige innstilling. Med årene er uteserveringen mot frodige Olaf Ryes plass blitt større, og da vi fikk øyekontakt med betjeningen var det heller ikke noe problem å få bord ute.

Åpen hele dagen

Villa Paradiso er åpen fra klokken åtte om morgenen til langt på kveld, med egen frokostmeny frem til 12, og lunsjmeny fra klokken 12. På sistnevnte står en redigert liste av kveldens pizzaer, i tillegg til en utstrakt hånd i form av to salater til de som ikke vil ha pizza.

– Men det er jo pizza det handler om her, og Margherita er jo alle tings mål når det gjelder pizza, sa Pepper og bestilte pizzafagets mest grunnleggende rett: Pizza med tomatsaus og mozzarella, der råvarene og tilberedningen virkelig må og kan skinne - eller falle gjennom.

Det er mange gode smaker på villa Paradiso, men pizzabunnen er for bløt og understekt.

Det er mange gode smaker på villa Paradiso, men pizzabunnen er for bløt og understekt.

Villa Paradiso er flinke til å komponere toppinger, og valget var ikke lett for Salt, som endte med den tyngre lastede La Risacca, toppet med en kombinasjon av pancetta, gorgonzola, rucolapesto og pinjekjerner i tillegg til tomat og mozzarella, og pizzaene kom relativt raskt til bordet.

Men var det for raskt?

Understekt

Peppers margheritapizza så rett og slett ikke helt ferdig ut, med mozzarellaen fortsatt i halvsmeltede, bleke, tykke skiver. Og mens det smakte ganske godt av deig innen for den sprø kanten av skorpe, var deigen under fyllet så bløt at det rant og gjorde det umulig å holde et stykke med hendene.

– Det er bedre enn Peppe's, da, sa Pepper formildende.

– Men et langt stykke fra Italia, sa Pepper, som satte pris på den rikelig toppede pizzaen sin, men registrerte at også La Siracca var for myk i bunnen, og at toppingen var i salteste laget samtidig som tomatsausen manglet den runde fylden og sødmen pizzasaus helst skal ha. Det var litt som om sausen besto av boksetomater lagt rett på bunnen.

Fire gode oppskrifter på pizza

Øyenkontakt?

Størrelsen på pizzaene var imidlertid helt perfekt, og det var liten tvil om at ingrediensene hver for seg var gode og friske, i likhet med den italienske brusen som også står på menyen.

Men så var det servicen. Inntil pizzaene kom på bordet gikk alt kjapt, men å få oppmerksomhet senere var - som på så mange andre steder - en utfordring. Servitørene beveget seg rett og slett rundt i uterommet med blikket bokstavelig talt høyt hevet over gjestene. Heldigvis var et vink i rett øyeblikk til slutt tilstrekkelig for få få kaffe og regning. Slik klarte vi å gjennomføre måltidet på rett under en time. Prisen for pizza, brus og kaffe kom på nøkterne 450 kroner totalt, og var slett ikke urimelig.

Villa Paradiso er unektelig et sjarmerende sted i idylliske omgivelser, men både pizzaene og servicen mangler en del før det blir toppscore.

Slik smakte det på Villa Paradisos Frogner-filial

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.