<p>Kinesere, iført drakter fra Qing dynastiet, feirer guden Nuwa med et stort festmåltid bestående av nudler. Bildet er fotografert av den kinesiske fotografen Jianhui Liao og er kåret til årets matfoto av konkurransen The Foodphotographer of the year.</p>

Kinesere, iført drakter fra Qing dynastiet, feirer guden Nuwa med et stort festmåltid bestående av nudler. Bildet er fotografert av den kinesiske fotografen Jianhui Liao og er kåret til årets matfoto av konkurransen The Foodphotographer of the year.

Verdens beste matbilder

Tekst

Vil du få varsel hver gang Mona Pedersen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Dette er verdens beste matbilder, i følge Foodphotographer of the year.

Konkurransen arrangeres av britiske The Food Awards Company. Både profesjonelle fotografer og amatører kan delta og ble første gang arrangert i 2011. I år deltok over 9000 bilder tatt av fotografer fra 77 land. Har man øye for godt matfotografi, og går helt til topps i konkurransen, får vinneren 5000 pund i prispenger. Mer enn nok til salt på maten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

<p>Vinner av kategorien Food for the Family: I Odisha, India, finnes det mange stamme-samfunn, og Bonda-stammen er en av dem. De lever et veldig enkelt liv. Det moderne samfunn har ikke klart å endret deres måte å leve på fordi de har beskyttet sin kultur og tradisjoner fra den moderne sivilisasjonen. På dette bildet er Bonda-kvinnene opptatt med å lage mat i en leiregryte som varmes opp på et bål.</p><p> </p><p> </p>

Vinner av kategorien Food for the Family: I Odisha, India, finnes det mange stamme-samfunn, og Bonda-stammen er en av dem. De lever et veldig enkelt liv. Det moderne samfunn har ikke klart å endret deres måte å leve på fordi de har beskyttet sin kultur og tradisjoner fra den moderne sivilisasjonen. På dette bildet er Bonda-kvinnene opptatt med å lage mat i en leiregryte som varmes opp på et bål.

<p>Vinner av kategorien Bring Home the Harvest. Bønder i Bangladesh jobber hardt med å høste inn risen, det er deres gull.</p><p> </p><p> </p>

Vinner av kategorien Bring Home the Harvest. Bønder i Bangladesh jobber hardt med å høste inn risen, det er deres gull.

<p>Vinner av kategorien Politics of Food:  Det kan kan det se ut som denne kua skjønner hva hva som er dens skjebne fremover nå, etter akkurat å ha blitt kjøpt på markedet i Nizwa, Oman. </p><p> </p>

Vinner av kategorien Politics of Food: Det kan kan det se ut som denne kua skjønner hva hva som er dens skjebne fremover nå, etter akkurat å ha blitt kjøpt på markedet i Nizwa, Oman.

<p>Vinner av kategorien Production Paradise Previously Published: "Når du slipper Kraken på bordet ... vet du aldri hva som vil skje! " (<b>Kraken</b> skal være et kjempestort sjøuhyre fra norsk folketro, det var påstått observert langs kysten av Norge og Island) </p>

Vinner av kategorien Production Paradise Previously Published: "Når du slipper Kraken på bordet ... vet du aldri hva som vil skje! " (Kraken skal være et kjempestort sjøuhyre fra norsk folketro, det var påstått observert langs kysten av Norge og Island)

<p>Vinner av kategorien Food in the field. Gresskar i soloppgang.</p><p> </p>

Vinner av kategorien Food in the field. Gresskar i soloppgang.

<p>Vinner av kategorien Food in action. Kvinne fyller vann i krukkene sine i  den gamle bydelen i Dhaka i Bangladesh.</p><p> </p>

Vinner av kategorien Food in action. Kvinne fyller vann i krukkene sine i den gamle bydelen i Dhaka i Bangladesh.

<p>Vinner av kategorien InterContinental Food at the Table: Blåskjell klare til å spises.</p><p> </p>

Vinner av kategorien InterContinental Food at the Table: Blåskjell klare til å spises.

<p>Vinner av kategorien Street Food. En vanlig dag i den indiske byen Allahabad. Rishu Kesarwale arvet sin arbeidsplass fra sin far, og serverer kundene en blanding av melk, yoghurt, ost og masala chai.</p><p> </p>

Vinner av kategorien Street Food. En vanlig dag i den indiske byen Allahabad. Rishu Kesarwale arvet sin arbeidsplass fra sin far, og serverer kundene en blanding av melk, yoghurt, ost og masala chai.

<p>Vinner av kategorien Food Stylist Award: Caramel Jammy Dodgers. Kim Morphew var stylist for disse hjemmelagede kjeksene mens Martin Poole er fotografen.</p>

Vinner av kategorien Food Stylist Award: Caramel Jammy Dodgers. Kim Morphew var stylist for disse hjemmelagede kjeksene mens Martin Poole er fotografen.

<p>Vinner av kategorien Student Food Photographer: The Carnal Supper. Dette bildet er fra en serie fotografen laget som undersøker korporealiteten av menneskelige spisevaner og rollen som kulinarisk kunst i forholdet mellom natur og kultur.</p>

Vinner av kategorien Student Food Photographer: The Carnal Supper. Dette bildet er fra en serie fotografen laget som undersøker korporealiteten av menneskelige spisevaner og rollen som kulinarisk kunst i forholdet mellom natur og kultur.

<p>Vinner av kategorien Food for Sale: Ramadan. En sulten selger på markedet i Yogyakarta, Indonesia, sitter mellom all den frukten og grønnsakene, som ikke er lov å spise under ramadam.</p><p> </p>

Vinner av kategorien Food for Sale: Ramadan. En sulten selger på markedet i Yogyakarta, Indonesia, sitter mellom all den frukten og grønnsakene, som ikke er lov å spise under ramadam.

<p>Vinner av kategorien Fujifilm Award for Innovation: Broken Egg. Dette bildet er en del av en serie bilder fotografen gjorde  som illustrerer plastforurensing og det delikate forholdet mellom mat, jordbruk og landsbygda.</p><p> </p><p> </p>

Vinner av kategorien Fujifilm Award for Innovation: Broken Egg. Dette bildet er en del av en serie bilder fotografen gjorde som illustrerer plastforurensing og det delikate forholdet mellom mat, jordbruk og landsbygda.

<p>Vinner av kategorien Food Bloggers: Pastaplater med laminerte urter til tørk i vinduet.</p><p> </p>

Vinner av kategorien Food Bloggers: Pastaplater med laminerte urter til tørk i vinduet.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk