Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Amerikansk referansevin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Delikat cabernet franc fra USA.

Druen cabernet franc er mest kjent som blandingsdrue fra Bordeaux. I Medoc inneholder hver vin noen få prosent av druen, som i en kald årgang fremstår som urtete og grønn, men i en varm årgang floral og delikat. De beste og mest raffinerte finner man på østsiden av Bordeaux, nærmere bestemt i St. Emilion. Og selvfølgelig i regionen Loire. Men her kan de beste være vanskelige, og ikke minst kostbare å anskaffe seg.

For å bli bedre kjent med fantastiske cabernet franc, er Lieu Dits utgave som er å finne i Vinmonopolets hyllesortiment en unik mulighet.

Justin Willett Tyler startet Lieu Dit i Santa Barbra i California, der han også har Mae Estate og Tyler Winery, i 2011. Under Lieu-Dit han vin av litt mindre kjente druer, gjerne Loire-druer som chenin blanc, sauvignon blanc, melon de bourgogne og cabernet franc.

Hans signatur er en tydelig lav alkoholprosent på rundt 12, samt en delikat, fersk og syrefrisk frukt. Det er et resultat av at han er en av dem som høster tidligst, og fokuserer både på terroir og på balansen i vinene.

89

Navn: Lieu Dit Cabernet Franc 2021

Produsent: Lieu Dit Winery , California , USA

Pris: 299,90 Varenummer: 12800401 Bestillingsutvalget, Importør: Palmer Wine AS

Dufter av blomster og søte bringebær. Saftig, fersk, lett og sødmefull juicy frukt med lange og lett ferske tanniner. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.