Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Saftig, amerikansk grillvin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Amerikanske Broc Cellars har igjen laget noen av favorittrødvinene til grillmaten.

Chris Brockway og hans Broc Cellars lager en av de mest delikate vinene av druen cabernet franc – og det i California.

Opprinnelig kommer han fra Nebraska, og laget sitt første fat med vin i 2002, etter endte vinstudier på UC Davis. Nå er hans viner ettertraktede over hele USA, men heldigvis har noen få flasker også funnet veien til Norge. Av dem er hans Vine Starr Zinfandel en vin utenom det vanlige. Den viser druen på en ny måte, med sin florale, bærpregede duft og delikate, kjøttfulle frukt, samt lave alkoholnivå. Den minner lite om de urtete og stilkete utgavene som cabernet franc kan lage.

Målet er å lage viner som i gamle dager, druene blir fottråkket og spontanfermenterte i gamle trefat. Og den årlige produksjonen er på 35-40.000 flasker vin i året, fordelt på 15 varianter. Brockway eier ingen vinmarker selv, men kjøper druer fra kjølige områder som Sierra Foothills, Mendocino, Anderson Valley og Alexander Valley.

Broc Cellars' cabernet franc passer supert til marinert svinekjøtt fra grillen eller bålet, eller til biffen.

89

Navn: Broc Kokkou Santa Barbara Cabernet Franc 2020

Produsent: Broc Cellars , California , USA

Pris: 339,00 Varenummer: 10799601 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Vinarius AS

Dufter av blomster, furu og søte moreller. Saftig, sødmefull og lett delikat fersk frukt med florlette tanniner. Fersk juicy utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.