Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Mørk og delikat viltvin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Remizieres lager en strålende mørk rødvin til høstens viltkjøtt.

Til høstens viltkjøtt velger du en vin som harmonerer med det mørke og smaksrike kjøttet. En klassisk syrah er magisk, og få gir bedre valuta for pengene enn de som lager Crozes-Hermitage i Nord-Rhône i Frankrike. Denne rå, fyldige og ferske rødvinen dufter av jord, rått kjøtt, skogsbær og fjell, og kommer fra vinmarkene i Crozes som befinner seg på flatlandet rundt det berømte Hermitage-berget. Jordsmonnet er med på å gjøre vinene mer fruktige og tilgjengelige enn dem som kommer fra Hermitage.

En god Crozes er en mye mer attraktiv vin enn en middels god Hermitage. Jordsmonnet her er godt blandet og består hovedsakelig av sedimentære avleiringer fra forrige istid. De runde, store steinene i vinmarken dominerer den skrinne jorden. Syrah er den dominerende druen.

90

Navn: Remizieres Crozes - Hermitage 2019

Produsent: Dom. des Remizieres , Rhône , Frankrike

Pris: 279,90 Varenummer: 12967701 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Red & White AS

Dufter av blomster og mørke bær med hint av krekling. Mørk og saftig sødmefull frukt på smak med balanserte tanniner og en fin lengde. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.