Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: En chablisprodusent å få med seg

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Familien Lavantureuxs viner fra Chablis har virkelig tatt store kvalitative hopp.

Særlig etter 2020-årgangen. Salte, konsentrerte, tette og mineralske viner med en saliverende utgang. Og på høyde med de aller beste i Chablis. Det er resultatet etter møysommelig arbeid siden nyutdannede Roland Lavantureux startet domainet i 1978 i landsbyen Lignorelles, noen kilometer vest for Chablis.

I dag dyrkes de i overkant av 30 hektarene med vinmark økologisk, og den totale produksjonen ligger på i overkant av 70.000 flasker. En ny generasjon med sønnene Arnault og David overtok i 2010, og er nok en sterk medvirkende årsak til den enorme kvalitetsutviklingen.

Nå er deres 2022-årgang på Polet.

91

Navn: Roland Lavantureux Chablis Vau de Vey 2022

Produsent: Roland Lavantureux , Burgund , Frankrike

Pris: 549,90 Varenummer: 592101 Bestillingsutvalget, Importør: Jacobs Viine AS

Frisk duft av salt sjø, solmoden sitron, hvit fersken, voks og tre. Lett fyldig og godt konsentrert frukt på smak med syrlig struktur, mineralsk avslutning og delikat og saltpreget ettersmak. EN

89

Navn: Roland Lavantureux Chablis VV 2022

Produsent: Roland Lavantureux , Burgund , Frankrike

Pris: 359,90 Varenummer: 1572001 Bestillingsutvalget, Importør: Jacobs Viine AS

Dufter av søte epler, bakt sitron, noe urter, fjære og kryddertoner. Fersk, saftig og pent fyldig frukt på smak med et lett innslag av urter. Delikat avslutning med syrlig og tørr ettersmak. EN

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.