Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Vin fra verdens eldste vineri

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

I 1161 år har vingården Staffelter Hof drevet med vinproduksjon.

Om de derimot har dyrket druen riesling siden år 862 vites ikke. Men det har de i hver fall gjort siden familien Klein, som i dag eier gården, kjøpte den i 1805. Dagens generasjon heter Jan Matthias Klein har ni hektar med vinmarker i Mosel, hvorav de fleste befinner seg i de stupbratte vinmarkene Kröver, Steffensberg, Letterlay og Dhron Hofberger. Vinmarkene er økologisk sertifisert og Klein jobber etter biodynamiske prinsipper. Med en alkoholprosent på ti og en restsødme på 17 gram er hans feinherb et historisk lite funn til sushi og annen sjømat som trenger de egenskapene i en vin, som reker og sjøkreps.

88

Navn: Paradies Riesling Feinherb Bio 2022

Produsent: Weing. Staffelter Hof , Mosel , Tyskland

Pris: 219,90 Varenummer: 2165401 Bestillingsutvalget, Importør: Winemoods AS

Fersk og floral duft med hint av flint og grønne epler. Preg av ferske sitrusfrukter og stein med hint av epler på smak. Frisk syre med en lett sødme. Pen balanse. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.