Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Referansebarbera

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
video

Scarpa lager en av de beste barberaene på markedet.

Barberas aromatiske duft av kirsebær, mandler, nøtter og modne bringebær, samt syrestruktur og lette tanniner gjør den til en perfekt matvin. Den passer godt til lettere typer kjøtt, grillet kjøtt, pastaretter og sopp. Barbera er Italias tredje mest dyrkede drue og står bak halvparten av all vin produsert i Piemonte.

I 1799 ble barbera omtalt som den høyeste kategori av blå druer. I dag er barbera den viktigste druen i Piemonte, men rangeres kvalitetsmessig under nebbiolo. Dessverre gjør dette at barbera aldri får den beste plasseringen i vinmarken. Appellasjonen hvor de beste vinmarkene er gitt til barbera, er Barbera d'Asti. Men til gjengjeld fikk den den høyeste klassifiseringen «DOCG» i 2008, sammen med Barbera Superiore fra Monferrato.

Det finnes ingen gylden regel om lagring av barbera. De fleste utgavene skal drikkes unge, innen et år etter lansering. Men tradisjonelt produserte utgaver tåler ofte mer lagring enn de moderne, med noen unntak. De tradisjonsrike vinene som de fra Scarpa tåler flest år i kjelleren.

Vanligvis er Barbera d'Asti regnet for å være mer elegant og delikat enn Barbera d'Alba. Mye av grunnen til det kan være at man innenfor appellasjonen tillater å blande inn 15 prosent med andre druer, som freisa, gringolino eller dolcetto. De beste produsentene ønsker likevel å satse på 100 prosent barbera.

90

Navn: Scarpa Barbera d'Asti I Bricchi 2017

Produsent: Scarpa , Piemonte , Italia

Pris: 292,00 Varenummer: 9955601 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Moestue Grape Selections AS

Dufter aromatisk av blomster, nøtter og sursøte kirsebær. Saftig og fersk frukt på smak med lette og raffinerte tanniner. Konsentrert og lang. Klassisk frukt med en frisk syre. MB

90

Navn: Scarpa Barbera d'Asti I Bricchi 2016

Produsent: Scarpa , Piemonte , Italia

Pris: 284,90 Varenummer: 9955601 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Moestue Grape Selections AS

Dufter av blomster, nøtter og modne kirsebær. Saftig og fersk frukt på smak med lette og lange tanniner. Konsentrert og lang. Klassisk frukt med en frisk syre. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.