Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Det er jo dette vi har håpet på og drømt om

Tekst
Tom Victor Gausdal er en av eierne av den rustikke bydelsrestauranten Smalhans på St. Hanshaugen. Foto: Kjersti Binh Hegna

Tom Victor Gausdal er en av eierne av den rustikke bydelsrestauranten Smalhans på St. Hanshaugen. Foto: Kjersti Binh Hegna

Smalhans på St. Hanshaugen har fått «Bib Gourmand».

Tom Victor Gausdal er en av eierne av den rustikke bydelsrestauranten Smalhans på St. Hanshaugen som har fått en «Bib gourmand» – et godt måltid for pengene – i årets Michelin-guide.

Han står også bak Strand Restaurant i Bærum som i år er inkludert med et «bestikk» i guiden.

- Det er jo helt vanvittig, det er jo dette vi har håpet på og drømt om på Smalhans, sier Gausdal på telefon til DN.

- Det er en veldig anerkjennelse av at vi gjør noe riktig og gir valuta for pengene, for å si det sånn. Det er gøy å se at det er et bærekraftig konsept.

Fakta: Michelin-guiden

  • Utgitt av bildekkprodusenten Michelin første gang i 1900 som en guide for franske bileiere.
  • Gir fra en til tre stjerner.
  • Tre stjerner gis til en restaurant som har et eksepsjonelt kjøkken og er verdt en egen reise.
  • To stjerner gis til en restaurant med utmerket mat som det er verdt å ta en omvei for.
  • En stjerne gis til en restaurant som er veldig god i sin kategori.
  • I tillegg kommer «Bib Gourmand» – som er god matlaging til moderate priser.

Gausdal mener selv at enda en av hans restauranter, Hitchhiker, kunne vært kandidat for en Bib Gourmand, men det har den altså ikke fått.

- Men det er absolutt gøy å være med i guiden. Jeg ser jo selv noen ganger når jeg er i utlandet, for eksempel i en liten italiensk by, så går jeg ofte på Bib-restauranter og opplever at det er bra.Han gleder seg i likhet med mange andre over at Maaemo har rykket opp i tre-stjernerskategorien.

Han mener årets guide er bra for Oslo og Norge.

- I og med at Fauna legger ned og Feinschmecker har mistet sin stjerne, har det vært veldig trist for gastronomien i Norge. Når folk ser på Norge som matnasjon, ser de ofte på anerkjennelser ute. Nå er vi virkelig på vei oppover.  Det er gøy at Maaemo kan være ambassadør, de har virkelig tatt grep. At en trestjerners restaurant kan servere rømmegrøt, avslutter Gausdal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.