Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Noen gråter av glede her, mens vi drikker Champagne

Tekst
Geranium fikk tre stjerner i årets Michelin-guide. Foto: Claes Bech-Poulsen

Geranium fikk tre stjerner i årets Michelin-guide. Foto: Claes Bech-Poulsen

Danske Geranium fikk tre stjerner i årets nordiske Michelin-guide.

Onsdag kom nyheten om at Maaemo i Oslo og Geranium i København blir de to første restauranter i Norden som får tre Michelin-stjerner.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg: - Dette var jo helt crazy og vanvittig kult

De tre stjernene blir godt mottatt i den danske restauranten Geranium.

- Dette er helt sykt, det er en syk følelse. Klart vi håpte på tre stjerner, men vi trodde ikke helt, sier chef de partie ved Geranium Anders Erlandsson.

Han forteller at de ikke visste at sjef og eier Rasmus Kofoed var på Michelin-pressekonferansen, og at de ansatte derfor synes det var litt rart at han ikke var tilstede under frokosten de hadde på restauranten onsdag morgen.

Rasmus Kofoed ved Geranium i København.Foto: Photo: Claes Bech Poulsen

Rasmus Kofoed ved Geranium i København.Foto: Photo: Claes Bech Poulsen

- Noen gråter av glede her, mens vi drikker Champagne, forteller kokken som tidligere har jobbet på Cru Vin & Kjøkken i Oslo.

Forventninger

For Maaemo i Oslo var de tre stjernene helt klart en bragd.

- Vi fikk en telefon i går kveld kl 18 under service, fra Michelin, om en invitasjon til pressekonferansen i dag i København. Da begynte spekulasjonene med en gang selvfølgelig, sier hovmester Benjamin Ausland ved Maaemo.

Ausland er den eneste norskle ansatte ved restauranten.

- Vi kommer til å kjøre service som normalt i kveld, vi har jo gjester i kveld, så får vi feire når Esben kommer tilbake og gjestene har dratt, sier han til DN.

Les DN Smaks anmeldelse av Maaemo

Han tviler ikke på at forventningene til Maaemo vil bli store nå som restauranten har fått tre stjerner.

- Klart det kommer et forventningspress med tre stjerner, og vi kommer til å fortsette med den gode jobben vi har gjort frem til nå, sier Ausland.

Første stjerne utenfor Oslo

Re-Naa i Stavanger fikk den første norske Michelin-stjernen utenfor Oslo.

- Akkurat nå sitter jeg og slapper av med en øl København, sier Sven-Erik Renaa på telefon til DN.

- Jeg er litt tom for ord nå, men jeg mener det er veldig bra for hele Norge at Michelin-guiden nå reiser utenfor Oslo, og selvsagt bra for Oslo som fikk tre stjerner til Maaemo.

Ifølge ham er dette en viktig anerkjennelse for hele staben.

- Det er ikke like lett å fylle opp denne type restauranter i andre byer som det er i Oslo. Å ha den eneste, og første stjernen utenfor Oslo i Norge, er stort. Dette er også et bevis på at restauranter i Bergen, Trondheim og Tromsø kan få det til. Det er bare å jobbe på, sier Renaa.

- Helt vanvittig

- Dette er helt vanvittig, sier Torill Renaa på telefon fra Stavanger.

Sammen med ektemannen Sven-Erik Renaa driver hun Re-Naa.

I bakgrunnen høres jubelbrøl og høylytte gratulasjoner.

- Dette er en helt fantastisk dag og nå skal vi feire med å jobbe. Det kommer til å bli en fantastisk kveld å være gjest på Re-Naa og i Matbaren, sier Torill Renaa.

Hun håper dagens utmerkelse vil virke positivt inn på Stavanger-regionen.

- Vi håper selvsagt på fulle hus, og jeg håper at min mann får den anerkjennelsen han fortjener, sier Renaa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.