Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Nei, det der har jeg ikke tid til

Tekst
Magnus Nilsson i Fäviken Magasinet. Foto: Ivar Kvaal

Magnus Nilsson i Fäviken Magasinet. Foto: Ivar Kvaal

Magnus Nilsson på Fäviken Magasinet, som fikk to Michelin-stjerner, brukte dagen på å plante om sine tomater.

Magnus Nilsson på Fäviken Magasinet i Åre ble for første gang innlemmet i Guide Michelin, med hele to stjerner.

Selv var kokken ikke tilstede på utdelingen i København.

- Nei, det der har jeg ikke tid til, sier han og forteller at han brukte dagen på å plante om sine tomater og å holde restauranten åpen.

Men gleden hos kokken som driver det som er regnet som verdens 25. beste restaurant var ikke mindre enn hos kokkene som var tilstede på utdelingen.

- Dette er kjempegøy, virkelig. Før har vi ikke blitt bedømt, og det er virkelig kjempe, kjempemorsomt å få to stjerner det første året vi blir bedømt. Det er fantastisk. Vi visste at de hadde vært der, men man vet aldri hva de synes.

Allerede fullbooket

Han sier at for en restaurant som har vært åpen i åtte år og lenge har vært vurdert som en av verdens beste restauranter, er det vanskelig å si hva stjernene vil bety på kort sikt. Restauranten er allerede fullbooket som det er.

- Men på lang sikt, tror jeg det er kjempebra, sier han.

Les mer om den nordiske Michelin-guiden:

- Noen gråter av glede her, mens vi drikker Champagne

- Dette var jo helt crazy og vanvittig kult

Her er årets nordiske stjernerestauranter

Nilsson sier det var på høy tid at Michelinguiden beveget seg ut av storbyene.

- Det kommer til å innebære mye vektlegging av restaurantkulturen på landsbygden i Norden, tror jeg, sier han og retter varme gratulasjoner til alle de andre som enten har fått sine første eller flere stjerner i årets guide.

- Et stort grattis til Esben [Holmboe Bang] og de på Maeemo, sier han.

- At Esben på Maeemo og Rasmus [Koefoed] på Geranium har fått tre stjerner er helt fantastisk og veldig velfortjent. Det unike er at det nå er mange restauranter med stjerner som aldri har vært aktuelle før. Det er utrolig. Det er virkelig super, superkult at de har fått oppmerksomhet, understreker Nilsson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.