Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
IPA er vanskelig å kombinere med mat, mens NEIPA, med mer moderat bitterhet, er mer medgjørlig.

IPA er vanskelig å kombinere med mat, mens NEIPA, med mer moderat bitterhet, er mer medgjørlig.

Tropisk januar i årets første ølslipp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Det er noen reale fruktbomber i årets første ølslipp

Åtte av årets 11 nye øl i Vinmonopolets basis-parti og testutvalg er fruktige IPA-er, en ølstil med store mengder humle i brygget. IPA hadde et stort oppsving for noen år tilbake, hvor bryggerne nærmest konkurrerte i hvor mye humle det er mulig å ha i en øl.

Humle kan gi både fruktig smak og bitterhet til ølet. Den klassiske IPA-en har en markant bitterhet i avslutningen, men trenden de siste årene er at stadig flere brygger øl i en stil som kalles New England IPA, også forkortet NEIPA. Denne stilen er mer fruktpreget, samtidig som den holder bitterheten moderat. NEIPA er også gjerne uklar i fargen. Årets januarslipp viser at NEIPA fremdeles holder stand og det er noen reale fruktbomber som har funnet veien til Pol-hyllene.

IPA er kjent for å være ganske vanskelig å kombinere med mat. Både fruktintensiteten og den kraftige bitterheten gjør at de fleste forsøk mislykkes. NEIPA, med mer moderat bitterhet, er mer medgjørlig. Det er bare viktig å tenke på at fruktsmakene kan være svært dominerende. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.