Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Belgiske Brouwerij Boon er kjent for å brygge surøl av høy kvalitet. Nå får du dem på Vinmonopolet.

Belgiske Brouwerij Boon er kjent for å brygge surøl av høy kvalitet. Nå får du dem på Vinmonopolet.

Gull for surølelskeren

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det er surølene som imponerer mest i spesialslippet i oktober.

Det er langt mellom de virkelig gode flaskene i dette slippet, men for de som er glade i surøl kommer en skikkelig godbit.

Belgiske Brouwerij Boon er kjent for å brygge surøl av høy kvalitet. Frank Boon var bare 21 år gammel da han startet opp bryggeriet som nå 40 år senere har blitt en svært suksessfull familiebedrift. Fra bryggeriet kommer det nå en ordentlig gavepakke for alle som er glade i surøl: En Geuze Discovery Box bestående av fire 37,5 cl Oude Geuze lagret på ulike fat. En unik mulighet for å oppleve hvordan ulike fat gir hver sin særegne karakter til ølet. Her er Geuze som er lagret på både konjakkfat og gamle rødvinsfat og kvaliteten er gjennomgående høy.

Også Black Label Secon edition fra Brouwerij Boon lanseres i dette slippet og det er en klassisk Geuze med flott karakter som passer ypperlig til høstens fårikål.

Fra North Coast Brewery i USA kommer en spesialitet som ikke passer inn i noen av de faste ølstilene. Grand Cru er et øl som er brygget utelukkende på pilsnermalt og tilsatt agavenektar. Resultatet er et svært fruktig øl som gjerne bør prøves til ost.
En annen amerikansk øl som imponerer er Stillwater Critical Thinking en fyldig stout med deilig sjokoladepreg for de lange, mørke høstkvelder.

Ølene slippes i Vinmonopolets spesialbutikker for øl torsdag 18. oktober. Noen blir også tilgjengelig i nettbutikken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.