Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Lammegryte med sopp

Én grunnoppskrift, en vinverden av muligheter
Oppskrift på lammegryte med sopp

Oppskrift på lammegryte med sopp

-
+

  • 1 stk lammegrytebase
  • 1 flaske rødvin, cabernet/tempranillo - redusert 50 prosent på forhånd
  • 400 g stekte sjampinjonger med timian
  • 400 g pimientos de lodosa i skiver, hermetisk
  • 2 ss grovknust svart, ristet pepper
  • 100 g hakket persille med stilker

Begynn med å koke opp lammegrytebasen. Tilsett resten i gryten og la det koke rolig videre uten lokk i minst én time.

Jo mer denne koker inn, altså væske som fordamper, jo kraftigere smak og tykkere konsistens får den. Jeg liker at den er fyldig og smaksrik.

Serveres med ovnsstekte potetskiver vendt med smør eller finhakket lammefett, samt rosmarin og hvitløk.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen