Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat

Lammegryte med sopp

Én grunnoppskrift, en vinverden av muligheter
Oppskrift på lammegryte med sopp

Oppskrift på lammegryte med sopp

-
+

  • 1 stk lammegrytebase
  • 1 flaske rødvin, cabernet/tempranillo - redusert 50 prosent på forhånd
  • 400 g stekte sjampinjonger med timian
  • 400 g pimientos de lodosa i skiver, hermetisk
  • 2 ss grovknust svart, ristet pepper
  • 100 g hakket persille med stilker

Begynn med å koke opp lammegrytebasen. Tilsett resten i gryten og la det koke rolig videre uten lokk i minst én time.

Jo mer denne koker inn, altså væske som fordamper, jo kraftigere smak og tykkere konsistens får den. Jeg liker at den er fyldig og smaksrik.

Serveres med ovnsstekte potetskiver vendt med smør eller finhakket lammefett, samt rosmarin og hvitløk.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner