Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Julemarsipan

Oppskriften på en søt jul
Slik lager du julemarsipan

Slik lager du julemarsipan

-
+

Julemarsipan

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • 2 stk eggehviter
  • 0.5 ts tragant (fortykningsmiddel)
  • 300 g mørk sjokolade

1 porsjon gir ca 10 plater

Julemarsipan:

  • Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin sammen med melisen. Pass da på å ikke kjøre mandlene så lenge at de slipper oljen og blandingen sprekker.
  • Bland mandelmelet sammen med eggehvite og tragant, og kna til en smidig masse. Tilsett gjerne eggehviten litt etter litt til du får riktig konsistens på massen – slik unngår du at du har i for mye hvite med en gang, og marsipanen blir for løs. La den ferdige marsipanen hvile noen timer i plast før bruk.
  • Kjevle marsipanen ut så tykt du ønsker, og skjær i firkanter. Smelt og temperer sjokoladen (se fremgangsmåte på D2.no).
  • Dypp marsipanen i sjokolade og dekorerer med noe du syns er godt – og pent. Bruk ristede og hakkede nøtter, tørket frukt eller bær, eller pulver av knuste, tørkede bær.
  • Sett den ferdige marsipanen i kjøleskap i noen minutter til sjokoladen stivner.