Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Luftig. Det er høyt under taket på Edda, og lokalet minner kanskje mest om en flyplasslounge.

Luftig. Det er høyt under taket på Edda, og lokalet minner kanskje mest om en flyplasslounge.

Som en vellykket kantine i Barcode

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Restaurant Edda flytter ingen grenser, men er et hyggelig sted for en rimelig matbit med gode kolleger.

Spisesteder åpnet av driftige hipstere med lue, skjegg og forkjærlighet for jord og kålrot, finnes det nok av i Oslo. En av byens ferskeste nyåpninger representerer den andre enden av skalaen: Bak Restaurant Edda i Barcode står kantineselskapet 4 service.

Men hvor var Edda? I det kaotiske byggeområdet rundt Operaen var veier avsperret og gateskilt fraværende.

Fakta: Edda

Henny Mürers gang 1, Oslo
Telefon: 477 97 381
restaurantedda.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★
Service: ★★★★
Pris: ★★★★★
Totalt: 21

Rimelig og trygt i Barcode

– Her står det «Restaurant Edda», sa Salt, og pekte lettet på en lapp i et vindu.

Men det var kantinen til TV 2. Forvirrende, men det viste seg at bare en glassdør skiller TV 2-kantinen og Restaurant Edda, som kaller seg «Stedet for samtidskost og velbehag».

Samtidskost? Google foreslår «samtidskunst». Har Edda funnet opp et nytt ord?

– Det her må være kokkebransjens svar på meglerspråk, sa Pepper.

Cool

Ukens aperitiff er «ny og leken hver uke», ifølge menyen. Men hjemmelaget rabarbrasaft med lime og prosecco manglet helt smak av rabarbra, og minnet mer om en pubertal «wine cooler».

Det er høyt under taket, og langt der oppe henger grønne planter rundt betongsøyler. Lokalet minner om en flyplasslounge, kanskje en litt fin kantine. Stemningen var likevel lun og hyggelig, kanskje fordi stemningen blant gjestene var så avslappet. Store grupper satt lent mot ryggputer med korsstingsbroderi i det som så ut som jobbmiddager.

Varmt/kaldt. Det var lunt og hyggelig på Edda, kanskje fordi stemningen blant gjestene var så avslappet.

Varmt/kaldt. Det var lunt og hyggelig på Edda, kanskje fordi stemningen blant gjestene var så avslappet.

Dagens tre- eller femretters meny er satt sammen av det vi syntes var det minst spennende på à la carte-menyen, som bare har fire hovedretter. Vi valgte heller fritt, og fikk først en smakebit fra to konsentrerte, tatoverte kokker med skjegg på det åpne kjøkkenet: marinert svineribbe med ramsløkolje og sprø quinoa. Det var fett, syrlig og godt.

Salts forrett var rognkjeksrogn med gressløk og «hengt yoghurt» – hengt i klede, så væsken renner ut. Den syrlige, litt spisse yoghurten dominerte og gjemte bort rognen, som helt manglet smaken av salt hav.

Peppers stekte kamskjell var lubne og dissende, med deilig brunet smør, erter og biter av grønn asparges fra Hvasser. Enkelt og godt, med en Fusser Blanc de Pinot Noir i glasset.

Utvalget av vin på glass er lite og begrenset, men alle er rimelige viner til under 115 kroner glasset. Det er sympatisk, men vi savnet noen alternativer med høyere kvalitet og pris.

Åpent kjøkken. Konsentrerte kokker på Edda.

Åpent kjøkken. Konsentrerte kokker på Edda.

Glimt

De skitne tallerkenene fra appetittvekkeren sto igjen på bordet da forretten ble ryddet bort. Tomme glass ble ikke ryddet, vann med bobler kom uten bobler. Servicen var langt fra plettfri, men servitørene var blide, hyggelige og ganske så kunnskapsrike om mat og vin.

Et raust stykke melkeposjert lysing var saftig og smakfullt, der det svømte i irrgrønn ramsløksaus, med potetpuré, neper og grillet sommerkål. Ingen avanserte smaker, men veldig godt. Peppers grillede ytrefilet av okse var imidlertid i seigeste laget. Både sausen og den grillede grønnkålen var i overkant salt, mens fennikel kokt i oksekraft var myk og god på smak.

Ostetallerken kom med fire kraftige oster: norsk grotteost fra Eiker, Brillat-Savarin, chèvre og en fransk blåmuggost. Salts dessert var enkel: Jordbær og kokte rabarbrabiter med vaniljeis brakte frem smaken av sommer.

Regningen kom på 1800 kroner. Edda flytter ingen grenser med sin mat, men kombinasjonen av ukompliserte, rause retter og lave priser i loungeaktige omgivelser bør fungere godt for det store markedet av forretningsmiddager, operagjengere og turister i Barcode.

Glass og metall. Edda kan være vanskelig å finne blant bygningene i Barcode.

Glass og metall. Edda kan være vanskelig å finne blant bygningene i Barcode.