Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Skur med sjarm

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Røft og rustikt. Skur 33 satser på en industriell maritim stil. På restaurantens langside sitter gjestene på høye barbord.

Røft og rustikt. Skur 33 satser på en industriell maritim stil. På restaurantens langside sitter gjestene på høye barbord.

Italienske smaker møter norske råvarer i solid harmoni på Skur 33.

Snøen lavet ned, og Akershusstranda var som en setting for en film noir. Bare inne i Skur 33, Dag Tjerslands italienske sjømatrestaurant i vannkanten lyste det varmt innenfor upolerte murvegger og hardt betonggulv.

Skur 33 har et maritimt preg, men det er røft og industrielt fremfor å bikke over i blåhvit New England-estetikk. I motsetning til mange av byens restauranter i vannkanten, som blir ribbet for folk når mørket senker seg og kulden setter inn, var det fullt på nesten alle bord denne kvelden, av gjester som får utenlandsk reisepresse til å skrive at «alle i Oslo er ekstremt pene». De snurret allerede dampende spagetti rundt gaffelen og skar pizza i stykker mens vi nippet til hver vår aperitiff og studerte menyen.

Fakta: Skur 33

Akershusstranda 11, Oslo
Telefon: 23 35 70 60
Skur33.no

Meny ★★★★
Mat ★★★★★
Service ★★★★
Miljø ★★★★
Pris ★★★★★
Totalt 22

God og solid sjømat

Pasjonert gin tonic

Siciliansk aperol spritz ble i søteste laget, mens en gin & tonic ispedd ingefær og pasjonsfrukt var en ordentlig frisk begynnelse sammen med biter av fersk focaccia til å dyppe i husets egen olivenolje.

Skur 33 er italiensk, med vedovn, hjemmelaget pasta og en klassisk italiensk menystruktur, med vongole og bitter puntarelle på listen. Men den er også en norsk restaurant som tilbyr reinsdyr og torsk – og dagens treretter denne kvelden var plukket fra à la carte-menyen.

– Wow! Dette er en av de gangene jeg føler at ingrediensene virkelig går sammen i en høyere enhet, sa Pepper.

På tallerkenen lå tonno tonnato, en vri på klassikeren vitello tonnato. Lett grillet tunfisk erstattet kalvefileten, som isteden gjorde en opptreden som garnityr med utrolig saftige og smakfulle biter av syltet tunge, alt i selskap med en harmonisk og smaksrik tunfiskmajones.

– Det er nok en hemmelig oppskrift, sa servitøren om tungen.

Sjøutsikt. På dagtid flommer lyset inn i skuret i vannkanten fra Akerhusstranda.

Sjøutsikt. På dagtid flommer lyset inn i skuret i vannkanten fra Akerhusstranda.

Min kalvetartar med agurk og trøffelmajones var en raus tallerken rått kjøtt pyntet og smakssatt med kjølig agurk, krutonger, trøffelmajones, erteskudd og en liten vakteleggeplomme – nydelig, om enn ikke like transporterende som tunfisken.

Fin fisk

Vi droppet pizza og pasta og spiste fisk isteden: kveite med lardo, jordskokk-krem og faste skorsonerrøtter var saftig og velsmakende, i likhet med skreien som hvilte på en rødbetfarget puré.

– Men jeg savner torsketungene som sto i menyen, sa Pepper.

Skur 33 har et kompakt vinkart til alle, men viser gjerne også frem listen over kjellerens fullstendige innhold. Gjennom måltidet drakk vi en Massolini chardonnay til 2,5 ganger polpris, før vi gikk over til siciliansk moscato fra COS til dessertene: En siciliansk tett og deilig pistasjmarsipankake med blodappelsinsorbet, og en bærpyntet mousse av hvit sjokolade og vanilje med bringebærsorbet. Begge balanserte på eggen av for søte uten å tippe over.

Maritim stil. Veien til Skur 33 om vinteren føles som en scene i en film noir. Taklampene her inne er en krysning av lanterner og krabbeteiner.

Maritim stil. Veien til Skur 33 om vinteren føles som en scene i en film noir. Taklampene her inne er en krysning av lanterner og krabbeteiner.

Solid sjømat

Servicen gjennom hele måltidet hadde vært hyggelig og effektiv, og selv om det ved et par anledninger drøyde litt med oppmerksomhet og mat, var det ingenting å utsette på helheten. Prisene på hver enkelt rett er relativt høye på Skur 33, men råvarene er strålende, og når menyen ikke legger opp til en endeløs rekke retter, blir totalen for et mettende og godt måltid samt en flaske god vin helt anstendig. Med aperitiff og dessertvin i tillegg, kom vår regning på 2400 kroner. Skur 33 er ikke et sted som sprenger grensene, men et godt og uformelt sted for et hyggelig sjømatmåltid.

* (Vilkår)