Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Taxfree-kunde mistet flaske med etiketten «Château Mouton-Rothschild 1945» i gulvet. Den vinen koster 165.000 kroner.

Tekst

En annen ble stjålet i formiddagsrushet. Den første kunden kan imidlertid puste lettet ut, mens den andre risikerer en kjip overraskelse.

Noen av de mest ettertraktede og kostbare vinene fra Bordeaux finnes i hyllene på taxfree-butikken på Gardermoen. Blant dem tar Château Mouton-Rothschild fra den legendariske årgangen 1945 kaka med en pris på 165.000 kroner - som nok er i det heftigste laget for de alle fleste.

Så dyre viner tar man naturligvis ingen sjanser med. Derfor er flaskene på utstillingen i butikkene bare dummier - altså kopier av originalen. Det skal nok kunden være glad for som nylig opplevde det som ellers kunne blitt det store marerittet.

- Utstillingsflasken med 1945 som vi mottok ble etter kort tid mistet i gulvet av en kunde, forteller Martin Arentz, assortment manager hos Travel Retail Norway .

Butikken satte da ut sin andre - og siste - utstillingsflaske. Men heller ikke denne fikk stå i fred lenge.

- Etter kort tid oppdaget vi at den var blitt stjålet under ett formiddagsrush i butikken, forteller Arentz.

Om tyven var klar over at flasken bare var en kopi vites ikke - men noen stor smaksopplevelse har vedkommende ikke i vente.

- Den dag i dag har vi ingen dummy, men kun en plakat som viser vår bortgjemte skatt som er lagret på et hemmelig sted, opplyser Arentz.

Plakaten har fått henge i fred - og de to ekte flaskene er fortsatt på lager, selv etter at prisen er satt ned fra opprinnelige 265.000 kroner. 

Har du litt mindre penger å rutte med, er det mange andre gode og noen meget rimelige kjøp innen Taxfree-butikkens sortiment på 58 viner fra Bordeaux.

Her kan du lese hvordan DNs vineksperter bedømmer utvalget, vin for vin: Her er taxfree-butikkenes beste Bordeaux-kjøp

Les om Vinmonopolets: Bordeaux-bonanza

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.