Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bordeaux-bonanza

Tekst
Ekslusivt selskap. Ch. Pichon-Longueville Baron 2005 (fra venstre), Ch. Palmer 2012, Ch. Haut-Brion 2012 og Ch. Langoa-Barton 2012 er blant vinene fra Bordeaux som slippes torsdag

Ekslusivt selskap. Ch. Pichon-Longueville Baron 2005 (fra venstre), Ch. Palmer 2012, Ch. Haut-Brion 2012 og Ch. Langoa-Barton 2012 er blant vinene fra Bordeaux som slippes torsdag

Torsdag lanserer Vinmonopolet 370 viner fra Bordeaux i syv spesialbutikker.

Torsdag er det klart for årets store bordeaux-lansering. Denne gang er det den noe trøblete 2012-årgangen som skal ut til det norske folk. Sammen med en rekke modne viner er det snakk om 370 forskjellige varelinjer.

– Det er blitt vanskeligere å finne gamle viner på markedet, men heldigvis har vi et lager. Noe har vært lansert før, andre ikke, sier Per Mæleng, produktsjef for Vinmonopolets spesialbutikker.

Les også:Nå er det også flere rimelige og gode Bordeaux-viner å få kjøpt på Polet.

Blant de eldre årgangene er flere blitt lansert før. Fordelen er at prisene er de samme, noe som gjør dem til virkelig gode kjøp. Flere slott, som Leoville-Barton, Leoville-las-Cases, Margaux, Montrose og Haut-Bailly, lanseres i opptil ti forskjellige årganger. Vin som gir kvalitet for pengene, er Lanessan, Angludet, Cantenac-Brown, Poujeaux, Grand-Puy-Lacoste, Chevalier og Barton.

Her er taxfree-butikkenes beste Bordeaux-kjøp 

2012 var enda et utfordrende år med ujevn blomstring og reduserte avlinger. Noen produsenter har likevel skapt viner med en tett og nyansert frukt med moderate alkoholnivåer og faste tanniner. Vinene er kjølige og balanserte, men mangler de store årenes raffinement. Klassiske, slanke og kjølige viner som ikke trenger uendelig mye lagring, er resultatet. Vinene fra østsiden i Bordeaux fremstår hakket hvassere enn dem fra Medoc. I tillegg er dette årgangen for å satse på slottenes førstevin, da andrevinen i flere tilfeller er blitt tildelt de mindre modne druene.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.