Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Indisk mat

Ute. I Kerala, sør i India, er sjømat og kokos noen av de viktigste ingrediensene..

Lag kokoscurry med reker hjemme

Supersunn. Skipper'n og mange andre tok feil: Spinat er ingen god kilde til jern, men hvem bryr seg når det smaker så godt og er fullt av kostifiber og vitaminer?.

– Dette er erketypisk husmannskost fra Nord-India

.

Hva skal vi med kjøtt når det finnes aubergine?

Få varsel når vi skriver om
Indisk mat

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
.

Slik lager du chicken tikka – bedre enn på restaurant

.

Der Peppern Gror deler sine beste oppskrifter

Mot diskriminering. Asma Khan har doktorgrad i jus, men det som gjør henne glad, er å lage god mat til folk. – Rettferdighetssansen, kommunikasjonsevnen og kampviljen som drev meg i doktorgraden, får jeg også god bruk for i restaurantbransjen, for her er det mye diskriminering, sier hun.. Foto: ‎Interlink Books

Hun løfter frem de kvinnelige hverdagskokkene

Lammekotelettene var grillet så hardt at de smakte mest brent..

Det nytter ikke å dele en reke i åtte og kalle det det beste fra havet

Kaninfôr fra subkontinentet. Fra øverst hvitløks- og ingefærpoteter, tomatchutney (tonk), dal makhani og pannestekte naan..

Ikke kjøp halvstekte naan på super’n, de smaker såle!

Utgangspunktet. I begynnelsen var The Pink Elephant mer nordiske enn de var indiske. Denne uken viser de hvordan nordiske råvarer og tilberedningsmetoder med enkle grep får et umiskjennelig indisk preg..

– Det er mye sjømat i India, men ikke i den stilen her

Uventet. Nanbrød må ikke nødvendigvis spises med hovedretten. Peshawari naan – fylt med nøtter og sukker – passer best med en kule vaniljeis, til dessert..

Nanbrød passer til alt – kanskje aller best til dessert

Fleksibelt. Grunnoppskriften på safranris kan varieres i det uendelige. Selv liker Kipperberg å toppe den gylne risen med cashewnøtter og hakket koriander..

Indisk mat er en verden av tilbehør

Tidkrevende. Lammecarré, marinert to ganger og stekt i både panne og ovn, er en av rettene kjøkkensjefen på The Pink Elephant er spesielt stolt av. Tilberedningen tar litt tid, men resultatet er verdt det..

– Du kan godt bare steke kebaben i panne

Mange muligheter. Hver rett kommer med alternativer til ­ingredienser og andre nyttige tips. Både murg makhani og lam curry er retter som enkelt kan gjøres veganske eller vegetariske..

En lang kveld over grytene – og litt magi

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.