Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Folk vil ha noe å gjøre mens de er ute på byen

Tekst
Foto
Prøveskyting. – Det har vært mye prøveskyting, noen baller har satt seg fast inne i veggene. Vi har en ekstra støvsuger parat hvis noe sånt mot formodning skulle skje, så kan vi bare suge ut ballen, forteller daglig leder Lars Hvidsten (til venstre) i Oslo Camping. Midten: Marius Sommerfeldt, høyre: Anders Gudmundstuen.

Prøveskyting. – Det har vært mye prøveskyting, noen baller har satt seg fast inne i veggene. Vi har en ekstra støvsuger parat hvis noe sånt mot formodning skulle skje, så kan vi bare suge ut ballen, forteller daglig leder Lars Hvidsten (til venstre) i Oslo Camping. Midten: Marius Sommerfeldt, høyre: Anders Gudmundstuen.

Minigolf er en tidløs sport, mener pådriverne bak det nye minigolfutestedet Oslo Camping, som tilbyr attenhulls minigolfbane og cocktails på slushmaskin.

– Folk vil ha noe å gjøre mens de er ute på byen. Det ser man på shuffleboard-trenden og den økende interessen rundt andre øl-idretter som bowling og biljard, forteller Lars Hvidsten.

Fakta: Oslo Camping

Møllergaten 12

Utested med attenhulls minigolfbane. Åpner i dag.

facebook.com/oslocamping

Han er daglig leder hos utestedet Oslo Camping, som åpner sine dører i kveld. Stedet er det nyeste tilskuddet i hovedstadens flora av aktivitetsklubber – steder som tilbyr lett fysisk fostring som et supplement til alkoholinntak. Oslo Camping rommer en fullverdig minigolfpark med atten baner. Oslo Camping overtok det romslige lokalet som tidligere huset biffrestauranten Brazil Churrascaria i Møllergata.

– Ideen kom før lokalet. Vi var heldige som fikk dette lokalet, men vi har slitt med å få plass til alle banene, selv på tusen kvadratmeter, forteller han.

Barbane

Utestedets minigolffaglige kompetanse er sikret ved hjelp av Anders Gudmundstuen. Han er en aktiv minigolfspiller, som i tillegg til å ha utmerket seg under årets minigolf-NM, også har sølv fra junior-EM på samvittigheten. Gudmundstuen har stått for baneutformingen, som virker rensket for kjedelige løsninger. Utestedets mest øyenfallende bane er inkorporert i baren. Ballen slås bak barhyllen, og treffer man godt, vil ballen reise videre gjennom rør og en nedfelt renne i bardisken, før den triller ut på green-en.

– Den største utfordringen har ligget i banene, for vi måtte bygge dem rundt interiøret. Det har ført til kreative og rare løsninger. Jeg var først giret på sinnssyke baner med rare maskiner og hele den pakken, men der fikk heldigvis minigolfpuristen Anders holdt oss igjen. Skulle vi ha gjennomført noe sånt, hadde ikke vi kunnet åpne før jul, mener Hvidsten.

Akevitt i drinken? Akevittens kjølende krydder er et perfekt utgangspunkt for sommerlige drinker

15

Tidløst

Utestedet vil arrangere klubbkvelder i underetasjen, hvor golfbanene kan stues vekk. Matutvalget består av campingplassautentiske retter som toast og popcorn. Cocktails vil bli servert på slushmaskin. Hvidsten er ikke redd for at stedets minigolftema vil fremstå som en ren gimmick.

– Minigolf er vel ganske tidløst, er det ikke? Jeg tror det er bra med tydelige konsepter, så lengde det ikke tar for stor plass og blir hovedfokuset. Det tror jeg kan være lett å glemme, sier Hvidsten.

– Det er morsomt at jeg sier dette mens jeg bokstavelig talt står midt inne i en minigolfbane.

Åpner pizzeria på Kunstnernes hus. - Kunstnerne skal ha råd til å gå hit

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.