Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Verdensklasse. Drinkene på Svanen preppes over flere dager, og serveres fra store glassflasker, her en «Dirty Fashioned». – Vi forsøker å lage drinker du ikke finner noen andre steder, sier Yildiz.

Verdensklasse. Drinkene på Svanen preppes over flere dager, og serveres fra store glassflasker, her en «Dirty Fashioned». – Vi forsøker å lage drinker du ikke finner noen andre steder, sier Yildiz.

Gründersjel. Svanen-eier Yunus Yildiz er ikke redd for å starte på nytt. – Går det til helvete, så går det til helvete.

Gründersjel. Svanen-eier Yunus Yildiz er ikke redd for å starte på nytt. – Går det til helvete, så går det til helvete.

Den norske baren er kåret til en av verdens beste

Tekst

Vil du få varsel hver gang Julia Afshary-Kaasa publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Yunus Yildiz var blakk da han åpnet Svanen. Nå er Oslo-baren kåret til en av verdens beste vannhull.

I 2018 var Yunus Yildiz (39) utslitt. Det var ikke første gang – etter årevis i bar- og restaurantbransjen var han blitt godt kjent med konsekvensene av ekstremt hard jobbing over lang tid. Det var nærmest blitt en rutine, hvordan arbeidet gradvis tok over livet, fløt langt ut over ni til fire, og til slutt svelget ham helt.