Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ny cocktailbar på Tøyen

Tekst
Human Mote: Når Anders Bakke i morgen åpner baren Human Mote blir det klassiske drinker uten sjøgress og rogn.

Human Mote: Når Anders Bakke i morgen åpner baren Human Mote blir det klassiske drinker uten sjøgress og rogn.

Cocktailbaren Human Mote får navn etter den gamle moteforretningen på hjørnet av Tøyen torg i Oslo. Lag deres drinker i helgen.

Tøyentorget er et sted hvor alle stedene er åpne hele dagen, og det måtte vi også være. Her kan man komme tidlig, drikke kaffe og chille, jobbe hvis man vil det, og la dagen skli over i litt festligheter på kvelden, sier daglig leder Anders Bakke.

Veteranen i Oslos utelivsbransje slår seg sammen med Dan Marius Nordhagen, som allerede er involvert i steder som Postkontoret, Revolver, Kniven, Wurst, The Crossroad Club og nyåpnede Pøbberiet på Carl Berners plass. Anders Bakke har bakgrunn fra hotellbransjen, men ble lei av å sitte på kontor og valgte å bli bartender istedet. Han drev cocktailbaren Morgenstierne på Alexander Kiellands plass, et sted for kjennere, til det ble lagt ned i mai i fjor. Nå tar Bakke drinkkunstene sine til Tøyen. Han er opptatt av de klassiske, gode smakene.

 

Klassiske smaker

-Jeg er ekstremt nerdete når det kommer til drinker. Vi var med på å starte en ny trend i 2008-2009, da cocktailbarer fortsatt var et ganske ukjent konsept i Norge. Nå skjer det veldig mye i byen, men mange har kanskje tatt konseptet litt vel langt. Man kan spørre seg om sjøgress og rogn egentlig har noe i en drink å gjøre, sier han.

-Så hva får en på Human Mote?

-Det blir et ekstremt stort utvalg av klassiske drinker off menu, og en liten meny med ti-tolv egne oppskrifter som vi bytter ut jevnlig. Det blir mer uformelt enn på Morgenstierne, mer rocka. Og vi skal lage drinker som smaker digg, mye, og som inviterer til at folk vil bestille den samme drinken flere ganger. Det holder ikke med cocktails at de skal være interessante bare for å være interessante.
 
Hans personlige favoritt er den klassiske daiqurien.

-En daiquri er på en måte bartenderens omelett- noe av det enkleste å lage, men også det som ofte definerer en bartender. Ofte er det daiqurien folk bruker mye tid på å nerde med, å finne den perfekte balansen mellom lys rome, lime og sukker. Det er noe av det enkleste og beste som noen gang er laget, etter min mening.
 

-
+

Daiquiri

 • 5 clblank rom (f.eks Bacardi 44,5, Bacardi Carta Blanca eller Havana Club 3 Anos)
 • 3 clferskpresset limejuice
 • 2 clsukkerlake (1 del hvitt sukker til 1 del vann)

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i en cocktailshaker(eller bruk et syltetøyglass med tett lokk om du ikke har shaker).

Fyll shakeren full med isbiter og rist umiddelbart hardt i 12-16 sekunder.

Sil ingrediensene over i et avkjølt cocktailglass.

Hvis du vil servere daiquirien i rocksglass med isbiter så kan du kutte ned shaketid til 8-10 sekunder.

Om du ønsker en drink med mer smaksdybde kan du bytte ut deler av den blanke romen med en mørkere eller råere rom, f.eks en agricolrom/cachaca eller brun jamaicarom.

Rom er en veldig versatil spritkategori. Forskjellige romtyper spiller godt på lag med hverandre i samme drink.

Bartenderens favoritt: En daiquri er på en måte bartenderens omelett, sier daglig leder Anders Bakke.

Bartenderens favoritt: En daiquri er på en måte bartenderens omelett, sier daglig leder Anders Bakke.

 

Bydelsentusiast

I tillegg til cocktails skal Human Mote servere god kaffe og bakervarer. Og barsnacks, blant annet varmt popkorn. Kaffedrikkene tar William Hay seg av, han har blant annet bakgrunn fra Solberg & Hansen.

-Hvorfor akkurat på Tøyen?

-Det kan du spørre om. Postkontoret har vist seg å fungere veldig bra som utested. Vi ser i stadig større grad at de enkelte bydelene begynner å leve sitt eget liv. Det er attraktivt for folk å slippe å dra helt til Youngstorget hvis de har lyst til å ta seg en øl. Lokalpolitikerne er entusiastiske over det som skjer på Tøyen. Det er enklere å forsvare å åpne en bar her nå enn det var for fem år siden.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-
+

Birthday Pony

 • 3 clCampo de Encanto Pisco
 • 2 clJean Fillioux Pineau De Charentes Rosé
 • 1.5 clAgavesirup
 • 1 clferskpresset Sitron
 • 1 clferskpresset Lime
 • 1 dæsj Chuncho Amargo Bitters
 • 3.5 clChampagne
 • 1 stangselleristrimmel

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene utenom Champagne og stangselleri i en cocktailshaker(eller bruk et syltetøyglass med tett lokk om du ikke har en shaker)

Tilsett 5 isbiter til shakeren og shake hardt i 5-8 sekunder.

Sil deretter drinken over i et høyt pilsnerglass som er garnert med stangselleristrimmelen (bruk en potetskreller til å skrelle en langsgående strimmel fra en selleristang) og fylt opp med isbiter på forhånd.

Drinken toppes til slutt med champagne

Forsøk baren Human Motes drink Birthday Pony som toppes med champagne.

Forsøk baren Human Motes drink Birthday Pony som toppes med champagne.