Årets roséviner er her.

Årets roséviner er her.

Årets roséviner er her!

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Vi har testet i overkant av 100 roséviner. Vinneren er ingen overraskelse.

Rosévin er den mest værsensitive vinen på markedet – og har vært en salgssuksess på Polet de siste årene. I 2018 drakk vi nordmenn mer rosévin enn noensinne før. I fjor gikk salget derimot ned med 1,4 prosent på grunn av den kjølige våren og sommeren, men vi drakk likevel 38.225 liter.

Det står altså fortsatt igjen en del rosévin i hyllene med fjorårets årgang. Og den er ikke nødvendigvis udrikkelig. Mange roséviner, særlig de som har kvalitet og substans, tåler så absolutt et år ekstra på baken. Noen har til og med godt av det.

Les testen av 700 mainyheter på Polet her

Den mest ettertraktede av alle rosévinene som slippes på fredag er nok fortsatt Il Mimo fra Nord-Piemonte. Og kvalitetsmessig innfrir den i år igjen. Kanskje den har mer struktur og tanniner enn tidligere, men det gjør den også unik og annerledes – og til en mer matvennlig rosé. I år kommer den også i dobbel magnumutgave for den som vil være sommerfestens midtpunkt. Det samme gjør Ioppas glimrende rosé fra samme del av Italia. Så da gjenstår det bare å se om det blir noen sommerfester i år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Test av over hundre roséviner:

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner