Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Den store Chablis-testen

Tekst
Foto
Ikke all chablis innfrir ­kvalitetmessig. Og de mindre gode koster gjerne det samme som de som er bra. Se alle resultatene nederst i saken.

Ikke all chablis innfrir ­kvalitetmessig. Og de mindre gode koster gjerne det samme som de som er bra. Se alle resultatene nederst i saken.

Vi har testet alle chabliser som er å få tak i på Polet.

Grand Cru

I Chablis finnes det syv grand cru-vinmarker i tillegg til La Moutonne, som blir kalt den åttende grand cru. Alle ligger i en skråning som ser ut som et amfiteater, øst for landsbyen Chablis. Her er det både god soleksponering og det beste jordsmonnet.

Her er oversikten over alle Grand Cru-viner som er testet.

Premier Cru

40 vinmarker har premier cru-klassifisering. Disse ligger på det beste kimmeridge-jordsmonnet i Chablis. Vinene herfra kan overgå kvaliteten til en grand cru, hvis produsent og årgang innfrir.

Her er oversikten over alle Premier Cru-viner som er testet.

Chablis

Standard Chablis er vin som kommer fra hele kommunen. Dette er den klart største appellasjonen innenfor Chablis og dekker 3406 hektar med vinmark. Disse plottene ligger spredt utover hele regionen. Jordsmonnet her er stort sett basert på kimmeridge-kalk. I denne kategorien er ofte produsent og årgang de viktigste faktorene for en god flaske vin.

Her er oversikten over alle standard Chablis-viner som er testet.

Petit Chablis

Appellasjonen «liten Chablis» dekker kun 917 hektar, og har begrenset produksjon. Vinmarkene har portlands-jordsmonn. I denne kategorien finner man de rimeligste vinene, som fra gode produsenter ofte er veldig gode kjøp.

Her er oversikten over alle Petit Chablis-viner som er testet.

Under er det listet alle Chablis-vinene som var med i testen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.