Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Polet har valgt viner som er klimatisk påvirket av Atlanterhavet som tema for januraslippet.

Polet har valgt viner som er klimatisk påvirket av Atlanterhavet som tema for januraslippet.

De beste kjøpene på Polets januarslipp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

20 år gamle rødviner og burgundere til 139 kroner er blandt høydepunktene i januar.

Borte er nesten alle søtlige og alkoholrike rødviner. Og takk og lov for det. Lette og delikate rødviner dominerer blant de beste vinnyhetene i januar, enten de kommer fra Australia, USA, Europa eller New Zealand. Salget av av de sødmetunge rødvinene går ned i takt med rødvinssalget i Norge i fjor som gikk ned med 1,1 millioner liter og 2,8 prosent. For rødvinsverdenen er så mye mer omfattende enn viner med doble konsonanter fra Veneto.

Kjølig vind

Polet har valgt viner som er klimatisk påvirket av Atlanterhavet som tema for januraslippet. Noe som inkluderer den vestlige delen av Frankrike, Spania og Portugal samt øyene ute i Atlanterhavet. Vinene her i fra er kjøligere og mer delikate og har oftere lavere alkohol. Så sånn sett så følger Polet etter trenden med lettere og slankere viner. Men det er et utfordrende og vidt tema hvor Polet har vært litt feige med mengden vin her i fra. Og man skulle gjerne ønske seg en større bredde som også inkluderte mer ukjente vinområder på Azorene og ikke minst Kanariøyene. Høydepunktene i hyllene i januar kommer fra den bittelille utrydningstruede portugisiske vinregionen Colares. Den ligger så nær Atlanterhavet det er mulig å kommer, og herifra slippes det to strålende viner som henholdsvis er 10 og 20 år gamle. Så skal du kjøpe en flaske vin i januar, la den være fra Colares. Det kan hende det er en av de siste mulighetene man har til å smake moden colares. En annen gladelig nyhet i hyllene er også en av ikonvinene fra Nord-California og Sonoma Coast, nemlig Hircsh. Kostbar ja, men akk så ren og delikat pinot noir skal man lete lenge etter.

Les test av 600 januarnyheter på Polet her

Stalltipset

Blant 815 nyheter i Polets bestillingsutvalg er det mye godt å velge mellom selv i en mager måned som januar. Stadig flere gode kjøp fra Mâcon i Sør-Burgund er blitt tilgjengelige, og utgjør noen av de aller beste kjøpene denne gang. Det gjelder også Rouffiac fra Cahors og Bota Velha fra Douro. I tillegg til delikate rødviner fra hele verden laget av druen pinot noir. De beste denne gang fra Domaine de la Côte i California, Burn Cottage på New Zealand, Mosbacher i Tyskland og Lethbridge i Australia som att på til blir å finne i Polets hyller.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.