Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Faouzi Issa inspiserer nye de vinmarkene til Domaines Des Tourelles i Bekaadalen. Det har vært laget vin i Libanon siden Romerriket strakk seg dit, men den libanesiske vinindustrien har aldri hatt det vanskeligere.

Faouzi Issa inspiserer nye de vinmarkene til Domaines Des Tourelles i Bekaadalen. Det har vært laget vin i Libanon siden Romerriket strakk seg dit, men den libanesiske vinindustrien har aldri hatt det vanskeligere.

Vinmaker i Libanon: – I 2016 høstet jeg inn og laget vin til lyden av krigen. Bom bom, bom bom

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Ingen vinprodusenter kjemper en hardere kamp for vinen enn de gjør i Libanon og Syria.

Libanesiske vinprodusenter har siden 2019 både vært gjennom en revolusjon, en finanskrise, koronapandemien – og i tillegg eksplosjonen i havnelageret i Beirut 4. august i fjor, som drepte 200 og skadet 6000.

Kontoret til Sandro og Karim Saadé lå under 500 meter fra eksplosjonen. Hele kontoret til brødrene, som står bak både libanesiske Ch.